Edzőtáborozások és versenyek sorozata következik a budapesti kontinensviadal után, a judó várományosai és reménységei ismét nagy megpróbáltatások előtt állnak. Pakson elkészült a menetrend.



Hangyási László edző április 29 és május 5 között egy rövid pihenőt rendelt el. Ez véget ért: Csoknyai László és Bor Barna is megkezdte a sorozatos edzéseket. A tavaszi-nyári versenyeik felkészülés jegyében telnek az augusztus végi riói világbajnokságra, fontos, hogy Csoknyai László és Bor Barna már kvalifikálta magát a vb-re, így számukra nyugodtabb lehet ez az időszak.

„Bor Barna jelenleg nyelvvizsgára is készül, ezért kihagyja a World Judo Mastert, viszont a tanulás után újra csatlakozik Csoknyaihoz” – mondta el a mester. Hangyási László kitért arra is, hogy Pupp Réka súlycsoportváltáson esett át, az eddigi 44 után a 48 kilogrammban versenyez tovább.

Ami a programot illeti, meglehetősen feszített: a felnőtt programtervezet szerint a május a keretedzésekkel telik a paksiak számára, majd június 3. és 23. között – kiegészülve a fiatalokkal –, edzőtábor lesz a bulgáriai Belmeken Csoknyai László, Bor Barna, Kiss Norbert és Ohát Zalán részére.

Július 7. és 11. között rendezik meg az idei Universiadét, az egyetemisták olimpiáját az oroszországi Kazanban, ahol Csoknyai László és Bor Barna is tatamira lép. Egy rövid edzőtáborozás következik itthon, majd ismét Oroszország az úticél, július 20-án és 21-én rendezik meg a Grand Slamet, az orosz fővárosban ismét Csoknyai Lászlónak és Bor Barnának szurkolhatunk.

Július 23-án kezdődik Pakson az Atom-kupa, a junior Európa-kupa viadalon minden paksi versenyző részt vesz. Ezután ismét edzőtáborok és keretedzések lesznek, részben itthon, Budapesten, Tatán és Baján, részben Szocsiban. Augusztus 26. és szeptember 1. között pedig következik a világbajnokság, Brazíliában, Rio de Janeiróban.

Végül a fiatalok versenyeiról röviden: május 18-19. Ifjúsági Európa-kupa, Bielsko Biala (Lengyelország, a paksi indulók: Pupp Réka, Polgár Luca, Kiss Klaudia, Bognár Péter, Windischmann Bence, Hosnyánszki Dániel); május 18-19. Junior Európa-kupa, Kijev (Ukrajna, Kárpáti Gábor, Ohát Zalán). Június 1-2. Junior Európa-kupa, Leibnitz (Ausztria, Kárpáti Gábor, Ohát Zalán, Ömböli Renátó, Pupp Réka, valamint a lengyel verseny érmesei). Június 21-23. Ifjúsági Európa-bajnokság, Tallinn (Észtország, Pupp Réka, de a csapatba a lengyel versenyen szerzett éremmel még be lehet kerülni...).


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
 
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Paks Press,
Faltusz Viktória írása
Fotó: MJSZ, Horváth György)