Egerben rendezték a nyarat követő első országos megmérettetést, a Tóth Péter-emlékversenyen három ország négyszáznyolcvanhét judósa lépett tatamira. Az Atomerőmű SE diák és serdülőkorú versenyzői szép érmekkel és helyezésekkel bizonyították, hogy nem voltak hiábavalóak a kemény nyári edzőtáborok.




A diák A-korosztály tagjainak küzdelmei indították a napot. Vajna Csongor (60 kg) imponáló fölénnyel nyert aranyérmet súlycsoportjában, ami több mint kedvező előjel a közelgő országos bajnokság előtt. Grosan Eric (41 kg) a kezdeti megingását követően gyönyörű győzelmeket aratott, és megérdemelten lett bronzérmes. Ebben a korosztályban két paksi lány, Braun Sára (41 kg) negyedik, Kiss Dalma Klára (45 kg) ötödik helyen végzett. Farkas Leventének (49 kg) szintén kevés hiányzott az éremhez, de végül ő is ötödikként zárt.




A diák B-sek között Kalmár-Appelt Áron (41 kg) és Lovászi Kornél (+60 kg) egyaránt egy-egy szépen csillogó ezüstöt szerzett. Áron imponáló fölénnyel jutott el a döntőig, azonban ott egy kontratechnikából elesett, így a dobogó második fokára léphetett. Kornél súlycsoportjában körmérkőzés volt, először veszített, majd három győzelem kellett az ezüsthöz, amit tökéletesen teljesített, így ő is másodikként végzett. A lányok versenyében Dallos Petra (44 kg) küzdhetett éremért, de végül – habár kicsin múlt – lecsúszott a dobogóról, ötödik lett.

Ugyancsak döntőzött a serdülők mezőnyében az elsőéves Palencsár Péter (60 kg), aki ipponparádét mutatott be a fináléig, ahol kevésen múlott a győzelem, de végül az ellenfélé lett az arany. Pálszabó Levente (73 kg) egy kategóriával feljebb is derekasan helyt állt, és végül egy szép karfeszítésnek köszönhetően bronzérmesként zárt. Anderkó Bence László (+73 kg) szép győzelmét követően kétszer vereséget szenvedett, így végül hetedik helyezett lett.

Hamarosan, szeptember utolsó napján rajtol a paksi rendezésű Atom-kupa, ami egyben országos bajnokság is lesz a diák A- és B-korosztály számára, illetve Magyar Kupa lesz a diák C-korcsoportban.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Atomerőmű SE)





Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.