Nemzetközi judoversenyen diadalmaskodott ismét a Görbeország DSE fiatal versenyzője, Jánosi Zsófia, maga mögé utasítva több ország sportolóit is. A Nool beszámolója.




A szlovákiai Bártfán rendezték meg a kétnapos nemzetközi Bardejov Judo Opent, a nívós eseményen tizenöt ország hetvenkilenc egyesülete vett részt. A Görbeország DSE csapatát Jánosi Zsófia képviselte a versenyen. Megyeri László tanítványa az U13-as kategória 48 kilogrammos mezőnyében nagyszerű versenyzést bemutatva, lengyel, szlovák, román és ukrán ellenfeleket megelőzve végzett az első helyen.




Április második vasárnapján került sor a Salgótarjáni Párducok Judo Club szervezésében a tizedik Párduc-kupára Salgótarjánban. A versenyt a Balassi Bálint Könyvtárban, a Görbeország DSE judotermében tartották a szervezők.

A judoverseny megrendezésére a koronavírus-járvány óta nem volt lehetőség. Nagy várakozással nézett elébe a rendezvényre a szervező Salgótarjáni Párducok Judo Club. Sajnos a betegségek most sem kímélték a résztvevőket, így a meghívott harsányi judokák nem is tudtak ezen a sporteseményen részt venni, valamint a hazai versenyzők létszáma is jelentősen lecsökkent.

Harminc gyermek részvételével elindult a megmérettetés, ami így sem volt izgalomtól mentes. A Görbeország judotermét megöltötte a lelkes sportolók harci zsivaja, amely feledhetetlen és hasznos sportélményt nyújtott a kicsiknek, a nagyoknak és a szurkoló közönségnek is egyaránt.

A Salgótarjáni Párducok Judo Club versenyzői közül Holló Lilien (2011, 55 kg) és Turcsányi Péter (2013, 40 kg) arany-, Forgó Dominik (2011, 55 kg) ezüst-, Keller Zoltán (2011, +70 kg) és Hegedűs Levente (2013, 40 kg) pedig bronzérmet nyert.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Nool
Langa Attila írása)