jibanner ksi3

Mozgalmas heteken van túl a KSI SE judoszakosztálya, amelynek versenyzői kiemelkedő nemzetközi sikerek mellett országos bajnoki és regionális érmeket, értékes helyezéseket gyűjtögettek.



Sági Nikolett (jobbról) egyéniben és csapatban is bronzérmes lett az U23-as Eb-n

A potsdami U23-as Európa-bajnokságon Sági Nikolett a 78 kilogrammos súlycsoportban a nyolcaddöntőben a svéd Liv Johnssont verte, a legjobb négy közé jutásért kikapott a holland Yael van Heemsttől, így a visszamérkőző ágra került, ahol legyőzte a szerb Milica Cvijicset. A délutáni program során a bronzéremért küzdhetett: Niki utolsó mérkőzésén a lett Una Dolgilevica ellen intéssel diadalmaskodott, így tizenkilenc évesen – 2022 után ismét – a szenzációs harmadik helyen végzett. Ráadásul a vegyes csapatversenyben Sági Nikolett a bronzérmet szerző magyar csapat tagja volt, sorozatban harmadik alkalommal – vagyis immár öt U23-as Európa-bajnoki bronzéremnél tart!



Az idei felnőtt országos bajnokságnak Zalaegerszeg adott otthont, a Mindszenty Sportközpontban a KSI SE judósai közül Huszár Regina (+78 kg) ezüst-, Péter Fruzsina (57 kg) és Sági Nikolett (78 kg) pedig bronzérmet szerzett.



A felnőttek másodosztályú bajnokságára a Horváth István Judocsarnokban került sor, a Magyari úton Domoszlai Zolta (81 kg) arany-, Gebauer Ervin (81 kg) ezüst-, Tóth Ármin (73 kg) és Lakk Zsombor (81 kg) bronzérmet szerzett, Figlár Nikolett (70 kg) pedig az ötödik helyen zárt. Heim Péter (100 kg) – a KSI judoszakosztályának edzője – saját egyesülete színeiben a dobogó alsó fokára állhatott fel.




Felnőtt és junior országos rangsorversenyt rendeztek a szegedi Városi Sportcsarnokban, amelynek során Péter Fruzsina ezüst-, Domoszlai Zolta pedig bronzérmes lett.




A junior B- és a serdülő B-korcsoport országos bajnokságát az Ungvári Miklós Ceglédi Judoközpontban tartották meg, az idősebbeknél a 81 kilogrammos súlycsoportban Lakk Zsombor bronzérmet szerzett, a serdülők között Kovács Éliás (73 kg) állhatott fel a dobogó harmadik fokára.




A serdülők és diákok Budapest-bajnokságának az UTE csarnoka adott otthont, az év utolsó regionális versenyén nyolc érem mellett további két pontszerző helyezést értek el a KSI SE judósai.


Aranyérmes:
Horváth Levente (serdülő), Kovács Éliás (diák A)
Ezüstérmes: Princz Richárd (serdülő), Benő-Balla Brigitta (diák A), Papp Anna (diák A), Horváth II Levente (diák B)
Bronzérmes: Kovács Éliás (serdülő), Papp Anna (serdülő)
Ötödik helyezett: Valyon Kristóf (diák B), Forgó Alex (diák C)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: KSI SE)




Támogatóink

KSI SE

Szakosztályvezető:
Horváth István Dávid

Honlap:
www.ksijudo.hu
www.ksi.hu





Edzőterem címe:
Budapest XIV., Istvánmezei út 3-5.
(a volt Jégszínház első emeletén)