Galántán jártak az Atomerőmű SE judósai, hogy Paks testvérvárosában részt vegyenek a huszonhatodik alkalommal kiírt nemzetközi judoversenyen. A legfiatalabbaktól egészen az ifjúsági korosztályig tatamira léptek sportolók a rangos viadalon, amelyen a környező országok több mint ötven klubjának négyszáznyolcvanhárom versenyzője küzdött az érmekért, helyezésekért.




Az U10-es korosztályban Braun Bende és Mácsik Balázs is nagyokat harcolt, de ezúttal nem tudott mérkőzést nyerni. Az U12-ben Kalmár-Appelt Áron (42 kg) lehengerlő judóval jutott a legjobb négy közé, de ott saját indításából leszorították egy vazari erejéig, így a bronzmeccsen vigasztalódott, amit imponáló fölénnyel megnyert. Liptai Ákost ezúttal is elkerülte a szerencse és végül nem jutott tovább az első meccsen.

Az U14-esek között a magyar bajnok Vajna Csongor (60 kg) ezúttal a saját évjáratán túl egy évvel idősebbekkel is küzdött, csakúgy, mint Grosan Eric (42 kg). Csongor kezdeti megingását követően szépen végigmasírozott a bronzéremig. Az ob-bronzérmes Grosan Eric hasonlóan nagy csatákat vívott, amelyekből egy kivételével győztesen jött ki. A bronzéremért rendezett mérkőzése igazán szoros volt, de ezúttal meg kellett elégednie az ötödik hellyel.




A legnagyobbak között, az U16-os korcsoportban döntőnek örülhettek a paksiak: Darcie Davis Miléna (57 kg) három gyönyörű ippongyőzelemmel jutott a fináléba. A döntőben meglepték egy kisbelső horoggal, és hiába harcolt nagyon keményen, nem jött össze az egyenlítés, ezüstérmére így is nagyon büszkék a paksiak. Kevés hiányzott az éremszerzéshez Jurák Jázmin Kincsőnek (+63 kg) és Varga-Ambrus Sebestyénnek (66 kg), ötödik helyük igazán értékes eredmény.

Ebben az évben még sok feladat vár az ASE judocsapatára, hiszen hátra van még néhány korosztályos országos bajnokság, emellett hamarosan az új judocsarnok avatása és a Mikulás-kupa is vár a sportolókra.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: ASE)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.