Rövid interjút közölt az IJF a 73 kilogrammosok világbajnoki címvédőjével, a japán Hasimoto Soicsivel. Az öt kérdésből és öt válaszból álló mini interjú egy sorozat tizennegyedik, egyben utolsó epizódja, az IJF a bakui világbajnokság rajtjáig mind a tizennégy aktuális világbajnokot megszólaltatta – az interjúkat a Judoinfo magyar nyelven juttatta el olvasóihoz.




Hasimoto Soicsi 1991. augusztus 24-én született, tavaly a budapesti világbajnokságon megnyerte a 73 kilogrammosok küzdelmeit, néhány nap múlva Bakuban meg is védené bajnoi címét.

– Címvédőként mi a legfontosabb célod 2018-ban?
– Meg akarom ismételni azt, ami tavaly Budapesten történt, másodszor is világbajnok akarok lenni – válaszolt Hasimoto Soicsi.

– Kik a legnagyobb riválisaid, hogyan készülsz ellenük?
– Sok komoly ellenfelem van, de nincs abban semi különös, ahogyan készülök ellenük. Talán csak annyi, hogy minden nap emlékeztetem magam rá, hogy „Én leszek a világbajnok!”

– A japán judósok minden súlycsoportban a favoritok közé tartoznak. Hogyan kezeled ezt a terhet?

– Ilyen magas szinten nagyon nehéz kizárni a ránk nehezedő nyomást. Megpróbálom elfogadni mindezt, és egyszerűen élvezni a versenyt.

– Mi a judo legnagyobb értéke számodra?
– Nagyon sok barátot szereztem a judón keresztül, az iskolákban, az egyetemen vagy most, a munkahelyemen. Szerencsésnek érzem magam, hogy keményen dolgozhatok, és a sikereimet megoszthatom velük.

– Melyek a legfontosabb értékek, amiket számodra a judo tanított?
– Az, hogy legyek hálás. Hálás vagyok, hogy olyan környezetben élhetek, amely lehetővé teszi számomra, hogy a judóra koncentráljak. Hálás vagyok a szüleimnek, a barátaimnak, a szurkolóknak, és mindenkinek, aki támogat engem ebben.

 

Expressz interjúk:

Marius Vizer, IJF-elnök
Aszahina Szara (japán)
Sumiya Dorjsuren (mongol)
Nemanja Majdov (szerb)
Clarisse Agbegnenou (francia)
Mayra Aguiar (brazil)
Naohisza Takato (japán)
Teddy Riner (francia)
Abe Hifumi (japán)
Wolf Aaron (japán)
Sisime Ai (japán)
Tonaki Funa (japán)
Alexander Wieczerzak (német)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: IJF
)