Százhalombattán rendezték meg a veterán (harminc éven felüliek) judósok számára a Hungarian Open Masters elnevezésű rangos viadalt, amely tizenhetedik kiírásához érkezett, és ezúttal mintegy kétszázötven férfi és női judós lépett tatamira.





A mezőnyben ott volt a Szatmárnémeti VSK versenyzője is, a harmincegy éves ifjabb Vasile Fusle, aki a 81 kilogrammos súlycsoportban indult, és a tatami mellől idősebb Vasile Fusle és Marian Halas adta neki a szakmai tanácsokat.

Kategóriájában a szatmári judós jól szerepelt, a dobogó második fokára állhatott fel, ami egyben jó előjelnek tekinthető a veterán Európa-bajnokság előtt, amit május 28. és 31. között rendeznek meg Balatonfüreden. Az ifjabb Fusle számára a következő veterán viadal április 18-án lesz Szlovákiában, ahol egy másik szatmári sportoló, az Unio judósa Pelcz Attila is tatamira lép. Terely Mihály, az Unio edzője elmondta, Pelcz Eb-részvétele még kérdéses, még indul egy-két versenyen és a formájától függően dönt majd arról, hogy részt vesz-e a kontinensviadalon.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: Frissujsag.ro)