A pattanásig feszült ukrajnai helyzet miatt az Európai Judo Szövetség már korábban módosította az idei masters Európa-bajnokság helyszínét. Átalakult a Nemzetközi Judo Szövetség masters bizottsága is, amelynek tagja Flóri Miklós, a közelgő nyílt magyar bajnokság főrendezője is. Jövőre Eb-t rendezhetünk!



Ebben az esztendőben Ukrajna rendezhette volna meg a masters Európa-bajnokságot, ám az eseménynek kényszerűségből új helyszínt kellett keresni. A beugró egy már jól bevált helyszín, Prága lesz – a cseh fővárosba mindig szívesen látogatnak a veterán judósok, az idén június 26. és 29. között lesz jelenésük a kontinensbajnokság okán.

Flóri Miklóstól, a Magyar Judomesterek Clubjának elnökétől megtudtuk, hogy az idei masters-világbajnokságnak az ősz folyamán Spanyolország ad majd otthont, míg remek hír a magyar judósok számára, hogy 2015-ben újra Magyarország lehet a masters Európa-bajnokság házigazdája!




Flóri Miklós (balról) és Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke


Nagy megtiszteltetés érte Flóri Miklóst, hiszen helyet kapott az IJF leszűkített masters bizottságában, amelynek átalakítását Marius Vizer, az IJF elnöke hagyta jóvá. A jövőben három IJF-képviselő – Andrei Bondor, Colin Draycott és Flóri Miklós –, továbbá öt kontinentális képviselő – Vincent Grifo (Amerika), Johnny Kullenberg (Európa), Omar Danga Loum (Afrika), Hoszokava Sindzsi (Ázsia) és Susie Moorshead (Óceánia) – lesz a bizottság tagja.

A masters judósok amúgy már teljes erővel készülnek a közlegő nyílt magyar bajnokságra, amelyre március 29-én Százhalombattán kerül majd sor.

{edocs}/images/stories/Dokumentumok/masters2014hun.doc,640,1000{/edocs}


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014)