Haja János nemcsak ígérte, meg is szerezte az érmet az Egyesült Arab Emirátusokban rendezett, ötvenhét ország csaknem nyolcszáz versenyzőjét felvonultató IJF Grand Masters-világbajnokságon.



Az egykori debreceni és újpesti judós, jelenleg Létavértesen edzősködő sportember az M4-es korcsoport +100 kilogrammos kategóriájában állhatott dobogóra. Haja János a tizenöt fős mezőnyben a nyolc közé jutásért a francia Pascal Carrascót verte vazarival, a negyeddöntőben a litván Paulauskasnál ipponnal bizonyult jobbnak, míg az elődöntőben a romániai magyar Szőcs Lászlót győzte le. A fináléban a moldáv Marinescuval találkozott, akitől vazarival szenvedett vereséget.

„Maximálisan elégedett vagyok az ezüstéremmel, ha előre írásba adták volna, nyomban elfogadom – mondta mosolyogva Haja János. – Erős volt a mezőny, kemény ellenfelekkel kellett megküzdenem, az ippon- és vazari-győzelmeket csak a mérkőzések utolsó percében sikerült kiharcolnom. Imádok judózni, de a világbajnokság csak megerősített abban a hitemben, hogy érdemes energiát áldozni a szenior versenyzésre. Őszintén bevallom, a sikernek talán még jobban örültem, mint aktív versenyző koromban. Az edzéseket a munka mellett, a magam örömére végzem, bebizonyítottam, hogy negyvenöt évesen is megállom a helyem, akár egy szenior világbajnokságon is.”

A judoka a Naplónak elmondta, a vb-re kapcsolatépítés szempontjából is megérte kimenni, több edzőtábor- és versenymeghívást kapott, így gond nélkül fel tud készülni a 2014-es Európa- és világbajnokságra. Létavértes első világbajnoki érmesét sokan köszöntötték szűkebb pátriájában, de a cselgáncsozó a debreceni judóteremben is begyűjtötte a gratulációkat.

„Nem kérdés számomra, ott leszek a jövő évi Eb-n és vb-n, minden adott a felkészüléshez. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani támogatóimnak, edzőimnek, versenyzőtársaimnak, nélkülük nem tudtam volna ilyen eredményt elérni!”
 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Mon.hu)