Abu-dzabiban megkezdődött az idei masters-világbajnokság, a mieink a nyitónapon három érmet szereztek: Péter Sándor arany-, Vészi Klára ezüst-, dr. Nagy-Hinst István pedig bronzérmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetésnél. 



Az M9-es korcsoportban, a hetven és hetvenöt éves férfiak küzdelmeiben Péter Sándor lengyel és orosz ellenfelét is legyőzte, így pályafutása során negyedszer szerezte meg az IJF Grand Masters-világbajnoki címet!

A nők F3-as korcsoportjában az Európa-bajnoki címvédő Vészi Klára orosz, kubai és német ellenfelét is megelőzte, csak a román Sterea végzett előtte, így a magyar versenyző a dobogó második fokára állhatott.

Az M7-es korcsoportban, vagyis a hatvan és hatvanöt közötti férfiak 100 kilogrammos küzdelmeiben kilencen indultak harcba a győzelemért, közöttük mindössze egy mérkőzést elveszítve, s hármat megnyerve szerzett bronzérmet dr. Nagy-Hinst István.

Az M7-es korcsoport 81 kilogrammos súlycsoportjában dr. Borbély Attila az első mérkőzésén szoros küzdelemben veszített kazah riválisával szemben, s nem kapott lehetőséget a vigaszágon való javításra.

A masters-világbajnokság hétfőn folytatódik, a második versenynapon Horváth Tamás (M3, 100 kg) képviseli majd színeinket.


 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Andre de Heus)