Haja János az Egyesült Arab Emirátusokban november 23. és 26. között következő IJF masters-világbajnokságon vesz részt.



A negyvenöt esztendős, második danos sportember mögött több mint harminchat év judós tapasztalat áll, a Debreceni Sportiskola, a Debreceni Dózsa, az Újpesti Dózsa és az Óbuda versenyzőjeként korosztályos és felnőtt országos bajnoki érmek tulajdonosa, de olasz csapatbajnoki címmel is büszkélkedhet.

A masters judóba 2004-ben kapcsolódott be, a mesterek között is szorgalmasan gyűjtögeti a medálokat, bajnoki címek, nemzetközi sikerek igazolják tudását. Haja János megdolgozik az eredményekért, a fizikai edzéseket – futás, erősítés – naponta végzi, szőnyegen heti háromszor küzd. Az egykori kormányőr sportszeretetére jellemző, hogy péntekenként kézilabdaedzésen vesz részt, hétvégén pedig a Létavértes csapatának tagjaként lép pályára.



„Nagyon szeretem a sportot, gyerekkorom óta meghatározza az életemet – mondta Haja János, aki 2011 nyarán költözött haza Budapestről Debrecenbe, 2011-től pedig a Létavértes SC 97 gárdájánál lát el edzői feladatokat, több mint harminc gyermeket oktat a judo rejtelmeire. – Az edzéseken számíthatok a régi sporttársaim segítségére, de az olimpikon Madarász Tamás is sokszor ad partnert, ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget.”

Haja János nem utazhatna a messzi Emirátusokba, ha Létavértes önkormányzata s támogatói nem segítenék. A cselgáncsozó szeretné meghálálni a bizalmat, jó szereplést tűzött ki célul.

„Jó lenne érmet nyerni a masters-világbajnokságon, úgy érzem, reális eséllyel pályázok a dobogóra – érkezett a prognózis. – A jövő évi, spanyolországi vébén is szeretnék ott lenni, akárcsak a kontinensviadalon. A mai napig örömet okoz a judo, amíg bírom fizikailag, a tatamin a helyem!”

Haja János sportág iránti elkötelezettségét ismerve borítékolható, sokáig látjuk még a masters mezőnyben. Ja, s el ne feledkezzünk a kézilabdapályákról!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Mon.hu
Balogh Zoltán írása
Fotó: Monokli.hu)