A Veszprémi Judo Szövetség és a Judo Masters Team Pápa megtartotta második Kata szemináriumát. A helyszín ezúttal Pápa volt, a vendéglátó pedig a Bakony Judo Klub.




A szemináriumot Simon Mihály ötödik danos mester és Pákozdi Csaba ötödik danos mester, az Észak Dunántúli Regionális Dankollégium elnöke vezette.

A rendezvény célja volt, megismertetni a formagyakorlatokat a judokákkal, valamint segíteni az esetleges danvizsgára felkészülést. Az első, gyarmati szeminárium sikerén felbuzdulva, ismét harmincan döntöttek úgy, hogy a vasárnap délelőttjüket tanulással, gyakorlással töltik.




A két pápai judoklub tagjain kívül érkeztek vendégek Tapolcáról, Ajkáról, sőt még a 230 kilométerre fekvő Diósjenőről is.
 



A második rendezvény érdekessége volt, hogy ezúttal gyerekek és kezdők is részt vehettek rajta. Pákozdi Csaba köszöntőjében elmondta, hogy nagyon örül, ennek az országosan is egyedülálló kezdeményezésnek, mivel látja, hogy megmozgatja azokat is , akik eddig csak kívülről nézték katák világát.



 

Simon és Pákozdi mestereken kívül nyolc fekete öves judós gyakorolt, illetve segítette a színes öves judokákat.

A Judo Masters Team Pápa szemináriumai ingyenesek, így azok is részt tudnak venni rajta, akik esetleg nehezebb anyagi helyzetben vannak.



 

A következő rendezvény a tervek szerint 2013. június 14-én lesz Pápán, a Dózsa JJSE termében. Nagy örömünkre szolgál, hogy munkánkat látva ígéretet tett Flóri Miklós (7. dan), az Országos Dankollégium elnöke, és Járdán Tamás (4. dan), többszörös kata magyar bajnok, EJU kata bírónk is, hogy júniusban meglátogatja a szemináriumot, népszerűsítve a régióban a judónak ezen nagyszerű ágát.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Mezei Csaba)