Százhalombattán rendezték meg a 15. Hungarian Masters Opent, vagyis a nyílt magyar masters bajnokságot, amelyen tizenegy ország száznyolcvankilenc judósa lépett tatamira. A hazaiakon kívül érkezett versenyző Oroszországból, Szlovákiából, Csehországból, Németországból, Ausztriából, Montenegróból, Szerbiából, Nagy-Britanniából, Romániából, sőt, még az Egyesült Államokból is.



A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület erős csapattal nevezett, a régi nagy versenyzőkön kívül két „újonc” is kipróbálta magát. Az eredménytabellán Békéscsaba előkelő helyen végzett, négy ezüst és egy bronzéremmel, valamint két negyedik hellyel.

A békéscsabaiak aznapi hőse Vizsnyiczai Richárd lett, aki sorozatos győzelmeket aratott a +100 kilogrammos súlycsoportban. Olyan régi versenyzőt is megvert ipponnal, aki nem éppen a judósok „kedvence”. Ricsi ezüstérmet szerzett. Mitykó András három győzelemmel verekedte be magát a döntőbe. A végső küzdelemben nem született akció, bírói döntésre került sor, ahol ellenfelét hozták ki, így a második helyen végzett.

Zelenyánszki András az egész eddigi életét végigcselgáncsozta, tapasztalata a tatamin is megmutatkozott, a +100 kilogrammban lett ezüstérmes. Egyedüli hölgy a csabai színekben az újoncnak számító Pocsai Lászlóné, akinek fia sikeres sportoló, a BM Kano Judo SE nagy reménysége. A gyümölcs és a fa esete most visszafelé igaz, hiszen gyermeke hatására kezdett el judózni, méghozzá nagyon is jól. Pocsai Lászlóné a +78 kilósok között maga mögé utasítva a feketeöveseket, ezüstérmet szerzett.

Magyar Pál minden masters open és felnőtt bajnokság érmese, most is a nevezők között volt, és a 100 kilogrammban megszerezte a bronzot. Vizsnyiczai Róbert a tavalyi bajnokkal kezdett. Nagyon erős mérkőzés volt, Robi kerekedett felül. A nagy sikerű győzelme után becsúszott egy vereség is, ami elvette a békéscsabai kedvét, megtört az aranyéremhez vezető út. Vizsnyiczai Róbert mérlege egyenlő a győztes és vesztes meccsek tekintetében, ami a negyedik helyre volt elég.

Szintén negyedik helyezett lett Moka István, aki betegen és legyengülten érkezett a bajnokságra. Versenyszelleme és akarata felvitte a tatamira, fizikai erőnlétéhez képest kiválóan teljesített. Tóth József nemrég kezdett el hobbi szinten cselgáncsozni Gyáni János edzőnél, úgy gondolta kipróbálja magát éles helyzetben is. A frissen tanult technikákkal a pontszerző hetedik helyig jutott.

„A munka és a család mellett heti két edzésre jutnak el a felnőttek, hogy testüket és lelküket egyaránt karban tartsák. Igazán elégedett vagyok az eredményükkel, ismételten bebizonyították, hogy helyük van a tatamin” – véleményezte Gyáni János vezető edző.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Hír6.hu)