Százhalombattán rendezik meg március 23-án a Nyílt Magyar Masters Judo Bajnokságot és március 24-én a Kata bajnokságot. Erős mezőnyt várnak a szervezők.



„A tizenötödik Nyílt Magyar Masters Judo bajnokságra a korábbi évekhez hasonlóan több külföldi ország előre jelezte részvételét, a szép számú magyar versenyzőkkel együtt – tájékoztatta a Judoinfo olvasóit a szervező Hungarian Masters Judo Club elnöke. – Hagyomány nálunk, hogy az érmesek mellett az ötödik-hatodik helyezett is kap oklevelet az eredményről. A mérlegelést is lehet előző nap pénteken, vagy a verseny napján, szombat reggel megejteni.

Az a célunk, hogy a résztvevő sportemberek jól érezzék magukat, a versengés mellett erősödjenek a régi és új sportbarátságok. Ez a bajnokság fontos része a júniusi párizsi masters Európa-bajnokságra való felkészülésnek, egyben válogató jellegű viadal is. A Magyar Judo Szövetség elnökségének 2011-es határozata szerint csak az képviselheti hazánkat a kontinensbajnokságon, aki a magyar masters bajnokságon is részt vesz.”

A Nyílt Magyar Masters Judo Bajnokság kiírása: KLIKK IDE!


Kedvcsinálónak Németh Károly mérkőzései a tavalyi bajnokságról


A szervezők abból is szeretnének hagyományt teremteni, hogy a masters verseny másnapján megrendezik a formagyakorlatok országos bajnokságát. A március 24-i Kata bajnokság is nyílt verseny lesz, vagyis külföldiek is részt vehetnek rajta.

„Reményeink szerint ismét több külföldi résztvevőt köszönthetünk, és a magyar kata versenyzők is egyre többen képviseltetik magukat – folytatta Flóri Miklós, aki az Országos Dankollégium elnökeként a judónak ezt a területét is szeretné népszerűbbé tenni. – Lehetőséget adtunk arra is, hogy barna övesek (1 kyu) is megmérettethessék magukat. Különleges első díjat tudunk majd átadni a győzteseknek, érmeket, illetve oklevelet kapnak a további helyezettek. A bajnokság bírái külföldi nemzetközi kata bírók lesznek, az objektív megítélés érdekében. Ideje lenne felzárkóznunk a nemzetközi mezőnyhöz a formagyakorlatokban is, ez a verseny is ezt a célt szolgálja majd.”

A Kata bajnokság kiírása: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Hungarian Masters Judo Club)