Csütörtökön megkezdődik az idei Grand Masters-világbajnokság, Sindelfingen, Budapest és Frankfurt után ezúttal az Egyesült Államok-beli Miami lesz a házigazda. A magyar nemzeti színeket tizenegy versenyző képviseli.  ÉLŐ EEDMÉNYEK


A kétszeres IJF-világbajnok Péter Sándor Miamiben is a győzelemre hajt


A szervezők tájékoztatása szerint több mint nyolcszáz indulója lesz az idei masters-világbajnokságnak, csak Franciaországból nyolcvan, Brazíliából és Oroszországból pedig hatvan-hatvan judós érkezett Floridába.

A helyszín egyre inkább bekapcsolódik a judovilág vérkeringésébe, immár három – olimpiai kvalifikációs – Világkupa-viadalnak adott otthont, s hamarosan ifjúsági világbajnokságot is rendeznek Miamiben. Minderről örömmel számolt be Jose Rodriguez, hozzátéve: a judo népszerűsítéséhez nagyban hozzájárult az Egyesült Államokban, hogy a 2012-es londoni olimpián ayla Harrison megszerezte az USA első judós olimpiai aranyérmét.

Ami a masters-világbajnokság magyar érdekeltségeit illeti: Flóri Miklós a Nemzetközi Judoszövetség ellenőreként van jelen Miamiban, a magyar színeket pedig tizenegy versenyző képviseli: dr. Szalay László, Novota Zsolt, Csihi János, Tamás László, dr. Borbély Attila, Szél Pál, Péter Sándor, Korányi Miklós, Bolla Norbert, Klemensits Zoltán és Horváth Tamás.

A mieink az IJF Grand Masters-világbajnokságok történetében már több tucatnyi medált nyertek el: Sindelfingenben két arany- (Gyáni János és Péter Sándor) és hét bronz-, Budapesten tizenkét arany- (Kunyik Zsolt, Tölgyesi Krisztián, Bíró Tamás, Németh Tibor, Szemler István, Kersics Antal, E. Kovács János, Csihi János, Vass Barnabás, Domonkos Bernadett, Nagy Patrícia, Tamás Ibolya), négy ezüst- és tizenhárom bronz-, Frankfurtban pedig két arany- (Tamás László, Péter Sándor), egy ezüst- és öt bronzérmet szereztek.

Az idei Európa-bajnokságon is remek volt a magyar mérleg: összesen tizenöt érmet – két aranyat, öt ezüstöt és nyolc bronzot – szereztek a mieink a lengyelországi Opolében.



A 4. masters-világbajnokság kiírása: KLIKK IDE!

A viadal honlapja: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: IJF)