Szeptember 4-én ismét megkezdődtek az edzések a Magyar Judo Mesterek Klubjában. Flóri Miklós elnök elmondta, hogy a nyár alatt sem álltak le teljesen, mert az eredményes masters versenyzés is megköveteli a folyamatos felkészülést. Egyénileg volt megoldva az edzés lehetősége, emellett dr. Nagy Hinst István segítségével Jászapátiban egy remek több napos edzőtábort rendeztek, kiváló feltételek között.



A kedvezményes szállás és étkezési árak, a kiváló termál-és gyógyfürdő is rendelkezésre állt a résztvevőknek, valamint a több mint kétszázötven négyzetméteres tatamin nemcsak a judósok, hanem Nagy-Hinst István ju-jitsus tanítványai gyakoroltak, küzdöttek.

Az edző elmondta, részéről a megtiszteltetés, hogy Flóri Miklós már évek óta a jászapáti adta lehetőségeket választja és nagyon reméli, hogy az október végén következő, Daniel Blanchet által vezetett nemzetközi ju-jitsu szemináriumon a Magyar Judo Mesterek Klubjának versenyzői az elmúlt évek után újra nagy létszámban vesznek rész.
 


Flóri Miklós, valamint segítője, Keserű László elmondta, hogy az idén még egy-két nemzetközi versenyen szeretnék indítani versenyzőiket, de jövőre az Európa-bajnokságot Párizs rendezi júniusban, majd várhatóan Japánban lesz a masters-világbajnokság, s mindkét verseny előtt lesznek olyan nemzetközi tornák, amelyekre érdemes elmenni.

Igaz ez mind pénz kérdés, hiszen egy-két szponzort leszámítva a versenyzők saját költségükön utaznak, de a nevezési díj és az egyéb hozzá kapcsolódó kiadások is vékonyítják a pénztárcát. Több versenyzőnek sincs jelenleg munkája, anyagi-és családi problémák is gátolhatják a nemzetközi versenyzést. Mindenesetre Flóri Miklós nagyon bizakodó, hogy tovább folytatódik a magyarok eredményes nemzetközi szereplése, úgy a küzdelemben, mint a kata versenyágban.

Azok a – nemcsak masters korú – versenyzők, akik szeretnének judózni, ezt megtehetik minden kedden és csütörtökön 19 órától a KSI SE első emeleti judótermében (Budapest XIV., Istvánmezei út 1–3.), ahol Flóri Miklós (7. dan) és Keserű László (7. dan) várja a judósokat.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Sümegi Ferenc)