Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu-Dzabi volt a házigazdája az elmúlt napokban a veterán judósok világbajnokságának, amelyen a csíkszeredai Sinka Szabolcs és Szőcs László a magyar színeket képviselve dobogós helyezést ért el. A Székely Sport beszámolója.




A judo fővárosa volt az elmúlt napokban Abu-Dzabi, ahol hat kontinens hatvanhárom országából csaknem ezer judoka lépett tatamira. A veterán (szenior) világbajnokságra a harminc évnél idősebb és legalább barna övfokozattal rendelkező sportolók nevezhettek, akik több kor- és súlycsoportban mérték össze tudásukat.

A két csíkszeredai cselgáncsozó közül Szőcs László (+100 kg) az M6-os korosztályban (55-60 évesek), Sinka Szabolcs (66 kg) pedig az M3-asok (40-44 évesek) viadalán indult.

Sinka Szabolcs a legjobb tizenhat között kazah, a negyeddöntőben francia, az elődöntőben pedig azerbajdzsáni ellenfelet legyőzve jutott be döntőbe. Az aranyéremért vívott mérkőzésen portugál vetélytárssal találkozott, akivel szemben alulmaradt, és meg kellett elégedjen az ezüsttel. „A döntőben előnyben voltam, én irányítottam, de sajnos az utolsó harminc másodperceben belementem egy kétesélyes támadásba, amire az ellenfelem váratlanul jól reagált, visszatámadott és vazarit szerzett” – nyilatkozta Sinka Szabolcs a Székely Sportnak.

Szőcs László a dobogó harmadik fokára állhatott. A negyeddöntőben francia ellenfelét győzte le, az elődöntőben vereséget szenvedett egy azeri versenyzőtől, majd a bronzcsatában az angol vetálytársa ellen nyert ipponnal.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Székely Sport
Dobos László írása)