Nemzetközi judo edzőtábor zajlott az elmúlt napokban Hargitafürdőn. A Csíkszeredai Masters Judo Club első alkalommal szervezett közös felkészítőt a Kárpát medence legjobb magyar veterán judósainak. A SzékelySport cikke.




Amint a SzékelySport munkatársa Szőcs Lászlótól, a tábor egyik szervezőjétől megtudta, a hargitafürdői edzőtáborba anyaországi, felvidéki és székelyföldi cselgáncsozók érkeztek, a tábor fő célja pedig a világbajnokságra való felkészülés volt.

A veterán judósok idei világbajnokságát október végén az Egyesült Arab Emírségekben, Abu-Dzabiban rendezik, Székelyföldet pedig két sportoló, Szőcs László és Sinka Szabolcs fogja képviselni.

A hargitafürdői edzőtábort két magyarországi nagymester, Tasnádi László és Flóri Miklós vezette, akik napi két edzésen több mint harminc sportolónak adták át tudásukat. Őket három helyi edző, Szőcs László, Ábrahám Előd és Sinka Szabolcs segítette.

A székelyföldi veterán cselgáncsozókra a világbajnokság mellett még két nemzetközi verseny is vár szeptember végén, előbb a csehországi Teplicében, majd az ausztriai Linzben.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: SzékelySport
Dobos László írása)