A Bushido Judo Club két versenyzője, Deák Attila és Péntek Zoltán részt vett az idei veterán Európa-bajnokságon, a szlovéniai Podctetrtekben. Deák Attila harmadik Eb-érmét szerezte, a Bushido színeiben az elsőt.




Deák Attila az M3-as kategória +100 kilogrammos súlycsoportjában szerezte meg az ezüstérmet. Az elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes Attila – a vb után ismét – grúz ellenfelét győzte le meggyőzően, leszorítással. A döntőben sajnos megsérült – kiújult krónikus gerincbántalna –, így nem tudott befordulni, ennek ellenére kitartóan harcolt, bízva az ellenfél hibájában. Ez nem történt meg, így Attila a fényesen csillogó ezüstérmet akaszthatta a nyakába. Ez a fiú (akit veteránnak neveznek) nagyon szereti az ezüstöt világversenyeken – olvashatjuk Péntek Zoltán beszámolójában.




Jómagam az M2-es korcsoport +100 kilogrammjában küzdöttem. A sorsolásom nem volt jó, a grúz David Loriasvilivel kezdtem, akinek az elmúlt tíz évben a szambo-világbajnokságokról és judo Grand Prix-versenyekről mindenféle színű érme van (hétszer állt dobogón világbajnokságon). A krakkói vb-n nem volt egyetlen nehéz meccse sem, de most nagyon nekimentem. Két intésig elvittem, megsérült, de elfogytam és végül győzött a papírforma. Még nagyjából fél perc kellett volna tüdővel abban a tempóban és megvan...

Mindkettőnkből sokat kivett ez a mérkőzés, amint a továbbiakban érezhető volt. Ettől függetlenül jól éreztem magam és hoztam a meccset a European Open-helyezett hazai versenyző ellen, egy gyors térdelő válldobással. A bronzmérkőzésre is magabiztosan mentem fel, de az ellenfél jól felkészült belőlem, én meg mentálisan elfáradtam és nem találtam az ellenszerét. Az első perc környékén egy erősen vitatható vazaari után kergettem az eredményt a hullafáradt azeri ellen. Sajnos sikertelenül, mert ismét megdobott, ezúttal már vitathatatlanul. Hiába éreztem magam erősebbnek és volt sokkal fáradtam nálam, legalábbis testben.

Attila szereplését hatalmas sikernek, a sajátomat kudarcnak éltem meg. Nehézségei ellenére jól sikerült a felkészülés, jó formában voltam, mégsem jött ki a lépés. Ez Attila hétvégéje volt, ő már a világversenyek specialistája.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Bushido JC)