Szőcs László arany-, Sinka Szabolcs pedig bronzérmet szerzett a szlovéniai Podcetrtekben megrendezett veterán Európa-bajnokságon. A Székelyhon beszámolója.




Sinka Szabolcs (balról), Szőcs László és Szergej Lasko


Kelet-Szlovéniában, a Sotla folyó mellett fekvő Podcetrtek volt a házigazdája a 2023-as veterán Európa-bajnokságnak, amelyen harminchét ország hatszázötvennyolc sportolója lépett tatamira. Köztük volt a kis, háromtagú csíkszeredai küldöttség, amely két érmet szerzett.

A judósok veterán versenyeit a harminc éven felüliek számára írják ki, öt-öt évre lebontott korosztályoknak, az M1-től felfelé. A székelyföldiek közül Szőcs László (+100 kilogrammos súlycsoport) aranyérmes lett az M6-os korosztályban (55-60 évesek), Sinka Szabolcs (66 kg) pedig bronzérmes az M3-asok (40-44 évesek) között, mindketten a magyar színeket képviselték. A harmadik csíki versenyző, Szergej Lasko román színekben indult, és az M5-ös korosztályban (51-55 évesek), a 73 kilogrammos súlycsoportban a hetedik helyen végzett.



A szlovéniai Európa-bajnokság éremtáblázatának élmezőnye: 1. Franciaország, 2. Németország, 3. Csehország, 4. Grúzia, 5. Azerbajdzsán, 6. Magyarország. A székelyföldi veterán judósok a kontinensbajnokság után újabb versenyekre készülnek, következik a román bajnokság, majd a Balkán-bajnokság, novemberben pedig az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban a veterán világbajnokság.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Székelyhon
Dobos László írása)