Nyílt veterán magyar bajnokságot szerveztek Győrben, az Olimpiai Sportparkban. A Hungarian Masters Openen tizenkét ország hatvanhat klubja képviseltette magát, összesen száznyolcvanhárom indulóval. Az Erdon beszámolója.




Az esemény megnyitóján Győr polgármestere, Dr. Dézsi Csaba András, a Magyar Judo Szövetség alelnöke is köszöntötte a résztvevőket. A versenyen harminc éves kortól egészen nyolcvan éves korig küzdöttek a judósok, három tatamin zajlottak párhuzamosan a megmérettetések.

A Nagyváradi Master Judo Club Tora versenyzői eredményesen szerepeltek, mérlegük két arany- és két bronzérem. Gavris Aurel az M4-es korcsoport +100 kilogrammos kategóriájában végzett az élen, Ötvös András pedig az M8-as 73 kilogrammos versenyszámában nem talált legyőzőre.

A két bronzérmet Almajanu Iulian (M3, 81 kg), illetve Tóth István Róbert (M2, 81 kg) szerezte a váradi egyesület számára. A sportolók felkészülését Ples Aurel, Chirila Alexandru és Petrás László edző segítette. A következő verseny, amelyen ott lesznek a Tora veterán judósai, a jövő hónapban Szlovéniában következő Európa-bajnokság lesz.



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Erdon
Jósa Attila írása)