A görögországi Iráklio adott otthont az idei veterán Európa-bajnokságnak, amely a korábbi évekhez képest jóval kevesebb indulót vonultatott fel. Ez viszont mit sem von le Szőcs László érdemeiből, aki újabb éremmel gazdagította gyűjteményét. A Hargita Népe beszámolója.




Szőcs László (jobbról) bronzérmet nyert Iráklióban


Kréta szigetén, Iráklióban rendezték meg az idei veterán Európa-bajnokságot, amelyen ezúttal is tataimra lépett Szőcs László (az M5-ös korosztály +100 kilogrammosai között), ugyanakkor hiányzott a jól megszokott másik csíkszeredai sportoló, Sinka Szabolcs.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban és 2021-ben sem rendeztek Európa-bajnokságot a veterán korosztály számára, s a járvány hatása a görögországi Eb-n is megmutatkozott: előzetesen harmincegy ország mindössze kétszáznegyven judósa adta le a nevezését. Érdekességképpen három éve, a spanyolországi Las Palmas városában harmincöt ország hétszázhetvennyolc judósa lépett tatamira.

A magyar csapatot erősítő Szőcs László régi motoros a veterán Európa-bajnokságokon, hiszen 2016-ban bronzéremmel tért haza, 2018-ban és 2019-ben pedig ezüstérmet szerzett. Ezúttal is az éremszerzés volt a cél.

Szőcs László a brit Williams ellen remek ippongyőzelemmel kezdett. Az elődöntőben a későbbi aranyérmes moldovai Postica jobbnak bizonyult, de a bronzmeccsen sikerült javítani, a francia Bordes ellen aratott újabb ippongyőzelem bronzérmet ért a nehézsúlyú csíkszeredai judós számára.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Forrás: Hargita Népe
Darvas Attila írása
Fotó: EJU, Gabriel Juan)