Csütörtökön megkezdődött a veterán Európa-bajnokság a görögországi Iráklióban, a nyitónapon két judósunk volt érdekelt, Zatik József Európa-bajnok lett, Szőcs László pedig a dobogó harmadik fokára állhatott, a második napon Kerschner Krisztián is bronzérmet szerzett.




Zatik József (balról a második) Európa-bajnoki címet szerzett


A harminc év felettiek kontinensviadalán ezúttal is az első három versenynapon kerül sor az egyéni versenyszámokra, csütörtökön csak a férfiak léptek tatamira, az M5-M9-es korcsoportok küzdelmeire került sor.

Az M7-es kategória 73 kilogrammos súlycsoportjában Zatik József a görög Cakalidisz ellen kezdett és két vazarival sikerült bejutnia az elődöntőbe. Ott a brit Eve következett, aki ellen vazaris vezetés után ipponnal nyert a Magyar Judomesterek Clubjának versenyzője.

A fináléban a francia Dailliere próbálta meg feltartóztatni a remekló magyart, de nem járt sikerrel, Zatik József ismét vazaris előny után, ipponnal nyert, ezzel megszerezte az Európa-bajnoki aranyérmet!




Szőcs László (jobbról) bronzérmet nyert Iráklióban


Az M5-ös kategória (50–54 évesek) +100 kilogrammos súlycsoportjában indult harcba Szőcs László, aki a brit Williams ellen remek ippongyőzelemmel kezdett. Az elődöntőben a későbbi aranyérmes moldovai Postica jobbnak bizonyult, de a bronzmeccsen sikerült javítani, a francia Bordes ellen aratott újabb ippongyőzelem bronzérmet ért a nehézsúlyú magyar judós számára!




Flóri Miklós csapatvezető (balról) és az aranyérmes Zatik József


Az Európa-bajnokságon pénteken az M3-M4-es korcsoportok következtek, tatamira lépett a kis magyar csapat harmadik tagja, Kerschner Krisztián (M4, 81 kg). Kerschner Krisztián erőnyerőként kezdett, majd az elődöntőben intésekkel maradt alul a későbbi aranyérmes grúz Doganadzéval szemben. A bronzmérkőzésen a magyar judós irányított, végül ipponnal nyert a francia Jerome Schmitt ellen, így felállhatott a dobogó harmadik fokára!




Kerschner Krisztián (jobbról) Európa-bajnoki bronzérmes lett Iraklióban



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Gabriel Juan)