Rangos judoversenynek adott otthont a győri Olimpiai Sportpark, ahol négy tatamin küzdöttek egymással különböző kategóriákban és súlycsoportokban a legjobb veterán judósok. A 22. Hungarian Mastres Openre a hazai sportolók mellett tizennégy országból érkeztek még versenyzők. A Győr+ beszámolója.




O. Jakócs Péter fotógalériája az eseményről: KLIKK IDE!


„Erre a viadalra azok a judósok neveztek, akik az élsportoló pályafutásuk csúcsán már túl vannak, elmúltak harmincévesek, de még versenyszerűen űzik a sportágat. Az ilyen versenyeken nem ritka a hetven-nyolcvan éves résztvevő sem. A hazai bajnokság a veterán világbajnokság és az Európa-bajnokság után a harmadik legnépszerűbb megmérettetés” – mondta Kovács János, a Vitál Judo Klub elnöke, a verseny egyik szervezője, aki hozzátette, a járványhelyzet miatt cseknem két éven át nem tudtak versenyezni, de most már szabad a pálya, így sok indulóra, nagyjából kétszáz résztvevőre számított.




A verseny tíz órakor kezdődött, és négy tatamin zajlottak a mérkőzések, tizenöt óra körül ért véget a versenynap. A megnyitón tiszteletét tette dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is, aki a Magyar Judo Szövetség általános alelnöke és korábban Magyar Judóért-díj arany fokozatával is elismerték, amelyet azok kapnak, akik kiemelkedően sokat tesznek a judosportért. A polgármestert még gyermekkorában ragadta magával a judo szeretete, amely egész eddigi életét végigkísérte, s ahogy többször is fogalmazott: a judo rengeteg mindenre megtanította.




„A veterán versenyek mindig remek hangulatban telnek, most sem volt ez másként. Sok olyan judós áll tatamira ilyenkor, akik élsportolóként is egymás ellen meccseltek, régi ismerősök találkoznak, persze a küzdelmekben nincs barátság. Nekem is üzentek már egykori ellenfeleim, hogy érkeznek, és szeretnének legyőzni. Persze, a győzelem a tét, de nem egy olimpiai vagy világbajnoki részvételről döntenek a meccsek, így inkább örömjudóról beszélhetünk. A sportág olyan győri ikonjai is tatamira álltak most, mint Klemenstits Zoltán, vagy Danyi László, akik már csaknem ötven éve versenyeznek” – tette hozzá Kovács János.




Sikeresen szerepelt az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred honvéde: Szabó Szilvia százados, második danos judomester a 22. nemzetközi nyílt magyar veterán judobajnokságon lépett tatamira Győrben. A légvédelmi egység katonája a negyvenöt év feletti 63 kilogrammos női kategóriában nem talált legyőzőre, így megszerezte az országos bajnoki címet.

A Judoinfo beszámolója az eseményről, eredménylistával: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Forrás: Győr+
Fotó: O. Jakócs Péter
)