A győri Olimpiai Sportparkban rendezték meg a 22. Hungarian Masters Open nyílt magyar judobajnokságot a múlt hétvégén, koronavírus-járvány miatt hosszú idő után az első volt az első veterán verseny Európában. A Hajdú-bihari Napló cikke.




Haja János (balról) és Julian Rusu


A megmérettetésre tíz ország – Magyarország, Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Belgium, Csehország, Horvátország, Nagy-Britannia, Románia, Szlovákia és Ukrajna – száznegyvennégy sportolója nevezett, közülük három hajdú-bihari klubban sportoló judóssal. A kétszeres világbajnoki ezüstérmes Haja János az M5 kategória 100 kilogrammos súlycsoportjában indult, a döntőben a világ- és Európa-bajnok Julian Rusuval csapott össze. A két klasszis végigküzdötte az időt, amelynek lejártával az intések miatt Rusut hozták ki győztesnek, így a Létavértes SC ’97 versenyzőjének az ezüstérem jutott.




Haja János (balról) és Nagy Attila


„Remek erőfelmérő volt a Hungarian Masters Open, hosszú volt a kihagyásom, ahhoz képest jónak értékelem a teljesítményemet – elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak Haja János. – A világ egyik legjobb judósától, aki általában húsz-huszonöt másodperc alatt szokta nyerni a meccseit, intésekkel kaptam ki. Rusu is fogható, velem nem bírt, ha majd visszaállok a rendes kerékvágásba, és fokozatosan felépítjük a technikát, az erőnlétet akkor ez még jobb teljesítményt fog eredményezni a nemzetközi versenyeken is. Két hét alatt tizenkét kilót fogyasztottam, ahhoz képest jó erőben voltam, de máskor sokkal hamarabb kell elkezdnem a fogyasztást, hogy hozzam a súlyomat normálisan. A felkészülésemet nagyban segítette a Laczi István és Nagy Attila, amit ezúttal is köszönök nekik. Jövőre mindenképp szeretnék részt venni az Európa-bajnokságon, és ha sikerül anyagilag megoldani, akkor a világbajnokságon is” – nyilatkozta az ötvenhárom esztendős Haja János.

A győri versenyen a Debreceni Sportcentrum-Sportiskolát két judós, Pósán Edina és Barabás Lajos képviselte. Mindketten remekeltek, Pósán Edina aranyérmes lett, Barabás Lajos pedig az M5-ös kategória 81 kilogrammos súlycsoportjában ezüstérmet szerzett. A korábbi világbajnoki ötödik helyezett Barabás Lajos edzője Raus Tamás, Nagy István és Balogh Csaba.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Forrás: Hajdú-bihari Napló)