Hatalmas sikert könyvelhetett el egy veterán versenyen a szatmárnémeti Pelcz Attila. Az Unio SK-nál igazolt sportoló megnyerte a Drezda szomszédságában levő Werden településen rendezett német nagydíj M3-as korosztály 95 kilós súlycsoportját, ráadásul a torna legtechnikásabb judokájának járó díjat is hazahozhatta.





A werdeni torna egyébként egy évtizedes hagyományokkal bíró erős németországi torna. Pelcznek mind a négy meccse jól sikerült: az első kettőt egy perc alatt, a következő kettőt pedig két perc alatt nyerte meg ipponnal. Maximális teljesítményt nyújtott, ezért érdemelte ki a különdíjat is.

„Nagyon meglepett ez a díj. Őszintén, ennek jobban örültem, mivel gyerekkorom óta nem volt ilyesmiben részem. Tizenkettő és tizennégy évesen érdemeltem ki egy-egy alkalommal ezt az elismerést” — tette hozzá a veterán sportoló, aki április 2-án Budapesten szeretné megismételni a németországi teljesítményt, majd május 21-én Szatmárnémetiben is a pódium legfelső fokára állna azon a nemzetközi viadalon, amelynek szerevezésében oroszlánrészt vállalt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Frissujsag.ro)