Hollandiában, Amszterdamban rendezték meg a veterán világbajnokságot, amelynek keddi napján három csíkszeredai sportoló is tatamira állt. Sinka Szabolcs, illetve Abu Lehel magyar, míg Pantea Arnold román színekben.





Sajnos az M1-es kategóriában, a 81 kilogrammosok között induló Pantea Arnold az első meccsén vereséget szenvedett a francia Ahamri Forrieretől, és hiába került vigaszágra, ott sem sikerült továbbjutnia, miután kikapott a holland Croese Jordytól. Hasonlóan járt Albu Lehel is az M3-as kategóriában, szintén 81 kilogrammban helyezetlenül zárt.

A harmadik csíki sportoló Sinka Szabolcs volt, aki úgy érkezett a világbajnokságra, mint Európa-bajnoki bronzérmes. Így vele szemben nagyobb volt az elvárás. Sinkát nem törte meg a az elvárások súlya, és csodálatosan küzdött. Nem hiába érte el a legjobb eredményt. A magyar szakszövetség tájékoztatása szerint az M1-es kategória 66 kilogrammos súlycsoportjában vitézkedő Sinka Szabolcs német, azeri és francia ellenfelet legyőzve jutott be a döntőbe, ahol az ugyancsak francia Rocton ellen ipponnal nyert, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Európa-bajnoki bronzérmét így világbajnoki aranyra egészítette ki a sportoló.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: Hargitanepe.eu
Darvas Attila írása
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)