Az Amszterdamban zajló veterán világbajnokság harmadik napján két judósunkért szurkolhattunk, s mindketten érmet szereztek: Szőcs László ezüst-, Horváth Tamás pedig bronzérmet vehetett át az eredményhirdetésnél!




Horváth Tamás (jobbról) bronzérmes lett a világbajnokságon 


Az M4-es kategóriában (45-49 évesek) a 100 kilósok között lépett tatamira Horváth Tamás, aki remekül kezdett, ipponnal győzte le francia ellenfelét a nyitómeccsen. Következett a brazil Daud, aki feltartóztatta a magyar versenyzőt, majd meg sem állt az aranyéremig. Horváth Tamás a vigaszágon két holland és egy cseh ellenfelet egyaránt ipponnal vert meg, így felállhatott a világbajnoki dobogó harmadik fokára!



Ugyanebben a korcsoportban a nehézsúlyúak között Szőcs László holland, mongol és moldovai judóst legyőzve jutott be a fináléba, ahol a lett Stiris bizonyult jobbnak. Szőcs László ezüstérmes lett, míg a dobogó harmadik fokán az erdélyi Tordai Levente állhatott.




Szőcs László (balról) ezüstéremmel térhet haza Amszterdamból


A mieink mérlege három nap után: egy arany-, egy ezüst- és hat bronzérem! A világbajnokság zárónapján a férfi M2-es (35-39 évesek) és a női korcsoportok küzdelmei következnek.

 

{edocs}/images/stories/versenykiirasok/amst3.pdf,640,1000{/edocs}

 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Gabriela Sabau
)