Hat arany- és két ezüstérmet szereztek a csíkszeredai veterán judósok a Szatmárnémetiben megrendezett országos bajnokságon. A fiúk ráadásul a csapatversenyt is megnyerték sorozatban harmadjára. Az érmek mellett különdíjakban is részesültek.




Szatmárnémeti adott otthont a veterán judo országos bajnoki döntőnek, amelyen több megyei sportolói is tatamira állt. A sportolók közül hatan aranyérmet, míg ketten ezüstérmet szereztek. A veterán világbajnokságon aranyérmet, míg bronzérmet szerző Sinka Szabolcs, illetve Szőcs László nem talált legyőzőre. Sőt Sinka Szabolcs abban a kitüntetésben is részesült, hogy őt választották meg a verseny legtechnikásabb sportolójának.

Az egyéni díjak mellett csapatban is első helyen végzett Csíkszereda. A Sinka Szabolcs, Chirazi Marian, Brinzila Igor, ifj. Szőcs László, Illyés Loránd, Szőcs László és Tordai Levente alkotta csapat zsinórban harmadjára hódította el az országos címet.

A hétvégén Linzben, az osztrák nyílt bajnokságon küzdött Sinka Szabolcs és Szőcs László, majd november 15-én a cseh nyílt országos bajnokság következik, amelyet Prágában rendeznek.

Ugyancsak a csíkszeredai veterán sportolókkal kapcsolatos hír, hogy Albu Lehel (M2-es korosztály, 81 kg), illetve Bíró Tofán Vilmos (M2, 90 kg) Plymouth-ban a British Masters Open Cham­pionshipsen versenyeztek, ahol előbbi a harmadik, míg utóbbi a második helyen zárt.


Egyéni eredmények
Aranyérmes:
Sinka Szabolcs (M1, 66 kg), ifj. Szőcs László (M2, 90 kg), Tordai Levente (M4, 100 kg), Szőcs László (M4, +100 kg), Branzila Igor (M5, 81 kg), Farkas Imre (M6, 100 kg)
Ezüstérmes: Illyés Loránd (Gyergyószentmiklós, M3, 90 kg), Bilibók Miklós (M6, 100 kg)

Csapat: 1. Csíkszereda, 2. Marosvásárhely és Temesvár közös csapata, 3. Szatmárnémeti.
A Csíkszeredai csapat összetétele: Sinka Szabolcs, Chirazi Marian, Brânzilă Igor, ifj. Szőcs László, Illyés Loránd, Szőcs László és Tordai Levente.


Érem nélkül Abu-Dzabiban
Abu-Dzabiban rendezték meg a junior világbajnokságot, amelyen két csíkszeredai sportolói is részt vett. Sajnos egyiküknek sem sikerült maradandót alkotnia. Elsőként Szőcs Elemér állt tatamira 73 kilogrammban, aki az első körben legyőzte a marokkói El Meziati Ahmedot, majd a második körben kikapott a dél-koreai Kang Heon Csoltól. A koreai fiú végül az aranyéremig menetelt, minden mérkőzését simán nyerve. A másik csíki sportoló Koncz Botond volt, aki a 100 kilogrammosok között indult, ám az első körben búcsúzott a világbajnokságtól, miután vereséget szenvedett az amerikai Jayne Johntól.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: Hargitanepe.hu
Darvas Attila írása)