Balatonfüred adott otthont a veterán Európa-bajnokságnak. A tornána a vasi színeket a szombathelyi Savaria SK judo szakosztálya képviselte. Novota Richárd (90 kg, M2) és Novota Zsolt (100 kg, M2) egyaránt ötödikként zárt. Weinber Mihály (+100 kg, M5) a negyedik helyre futott be. Míg Szalai Ilona (52 kg, F3) a dobogó harmadik fokára állhatott fel.




A csapatversenybe is beszálltak a szombathelyi judósok. A 30–40 évesek mezőnyében Novota Richárd és Novota Zsolt kapott helyet a magyar csapatban, bronzérmet szerzett a társaság. A 40–50 év közöttiek csapatversenyét megnyerte a magyar veterán válogatott, amelyet Weinber Mihály edzőként irányított.



A Szalai Ilonát is soraiban tudó magyar női csapat a negyedik helyet szerezte meg a 30–40 évesek között. Pozsonyban nyílt veterán országos bajnokságot bonyolítottak le – a mezőnyben ott voltak a Savaria SK sportolói. Novota Richárd (90 kg, 35–40 év), Weinber Miháky (+100 kg, 50–55 év) és Kiss Zoltán (+100 kg, 30–35 év) egyaránt fényesen csillogó aranyéremmel tért haza. Az ezüstérmet begyűjtő magyar veterán válogatottban Novota Richárd és Kiss Zoltán versenyzőként, Weinber Mihály edzőként járult hozzá a szép eredményhez.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: Vaol.hu
Fotó: Horváth György)