Harmincöt ország, 572 judósa lépett tatamira Balatonfüreden a csütörtöktől vasárnapig megrendezett veterán Európa-bajnokságon, amelyen az egyéni küzdelmekben az orosz válogatott szerezte meg az éremtáblázat első helyét, megelőzve a legnépesebb, száztíz fős francia csapatot és a házigazda Magyarországot. A mieink 12 arany-, 10 ezüst- és 24 bronzérmet nyertek.




További fotókért KLIKK IDE és IDE!

 

A magyar sikerekhez a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői is hozzájárultak, ugyanis a nyolc fős delegációból hárman éremmel tértek haza, míg öten pontszerző helyen végeztek.


Az első versenynapon az 50 év felettiek léptek tatamira, akik fiatalokat megszégyenítő aktivitással vetették bele magukat a küzdelembe. A békéscsabaiak közül Kormos József a 100 kilogrammos súlycsoportba nevezett, bár a verseny előtt egy héttel még kérdéses volt, hogy nem lép-e vissza a 90 kilóba. A fogyasztás sokat kivett volna belőle, így maradt az előnevezett csoportban. Kormos három ippongyőzelemmel jutott a döntőbe, ahol fogást találtak rajta és végül ezüstérmet szerzett.

Moka István a 16 indulót számláló 73 kilogrammba nevezett, ahol kiváló teljesítményt nyújtott. Végig uralta a tatamit, holland majd francia ellenfelein túljutva a döntőbe jutásért folyó küzdelemben egy intéssel maradt alul. A harmadik helyről csupán egy kilépéssel csúszott le, így a pontszerző ötödik helyen végzett. Zelenyánszki András, a tavalyi világbajnokság ezüstérmese, nagy esélyekkel indult az Európa-bajnokságon, hiszen mindig ott van az élvonalban.

A bajnoki címtől egyetlen mérkőzés választotta el, ahol francia riválisával találkozott és szoros küzdelemben alul maradt, így bronzérmet szerzett. Magyar Pál a 100 kilogrammos súlycsoportban körmérkőzésben megszenvedett a harmadik helyért. Csapattársával, Tóth Józseffel is megküzdött, aki alig négy éve kezdett el judózni és akinek nem kis bátorság kellett ahhoz, hogy elinduljon egy ekkora nemzetközi versenyen. Magyar Pál megszerezte második bronzérmét, Tóth József pedig az előkelő ötödik helyet.

A második versenynapon is láthattunk békéscsabai versenyzőket. Vizsnyiczai Róbert a plusz 100 kilósok között, orosz majd francia ellenfelein technikás versenyzéssel szépen túljutott. A harmadik helyért a több mint két méter magas és százötven kilogrammos német versenyzővel kellett megküzdenie, akivel már a Hungarian Masters Openen is találkozott. A csabai judós feladta a leckét az óriásnak, nagyon megküzdöttek egymással, végül a pontszerző ötödik helyen végzett. Szentandrászki János szintén a pluszosoknál mérlegelt, olasszal kezdett, akit fogásfelvétel után azonnal dobott és leszorított.

Ezután nagyon nehéz mérkőzései voltak, ellenfeleivel hosszú percekig gyűrték egymást, végül a pontszerző hetedik helyet szerezte meg. Vizsnyiczai Richárd számára nem volt kedvező a sorolás, erős ágat kapott. Hatalmas küzdelmek árán a pontszerző hetedik helyen végzett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: Beol.hu
Fotó: Horváth György)