A Magyar Judo Szövetség és az Európai Judo Szövetség közös rendezésében kerül sor Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpontban a Veterán Judo Európa–bajnokságra 2015. május 27. és 31. között, amelyen a Pécsi VSK két versenyzője is indul.





Kersics Antal, a szakosztály vezetőedzője M5-ös korcsoportban a +100 kilogrammosok között, míg Papp Viktor M6 81 kilogrammban lép tatamira. A négy napos viadalon harmincöt nemzet több mint hatszáz versenyzője vesz részt több kor- és súlycsoportban. A PVSK judósai a szerdai regisztráció és mérlegelés után másnap, május 28-án, csütörtökön mérkőznek a rangos mezőnyben.

Kersics Antal tapasztalt versenyzőnek számít a nemzetközi mezőnyben, hiszen kétszer volt már világbajnok, egyszer Eb-győztes, és 2014-ben Eb-ezüstérmes. Papp Viktor másodszor szerepel Európa-bajnokságon, 2014-ben Prágában képviselte a hazai színeket.

Tavasszal mindketten részt vettek a Százhalombattán megrendezett 27. Masters Nyílt Judo Magyar Bajnokságon, ahol Kersics második, Papp pedig harmadik lett, és így kivívták a jogot a balatonfüredi Eb-n való induláshoz.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: Pecsinapilap.hu)