Remekül szerepeltek a Bakony Judo Klub versenyzői a Százhalombattán megrendezett 17. Hungarian Masters Openen és az 5. Kata nyílt magyar bajnokságon, amelynek köszönhetően megszülettek a pápai judosport idei első országos bajnoki címei.





A harminc évnél idősebb judósoknak kiírt bajnokság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az idén tizenkét országból 262 judoka vállalta a megmérettetést. A pápai színeket ezúttal Polz Anita és Gajdosi Győző képvislete. Gajdosi Győző az M3 (40-45 évesek) kategóriájában az egész bajnokság legnépesebb mezőnyében versenyzett. Első mérkőzésén mindössze harminc másodperc alatt egy remek technikával eldobta svéd ellenfelét, aki nem tudta folytatni a küzdelmet. A következő mérkőzésen a későbbi győztes szlovák judoka következett, ő pedig rutinjával megszerezte a győzelmet.

„Győző a tizenhatfős mezőnyben a hetedik helyet szerezte meg, ami rendkívül jó eredmény annak tudatában, hogy utoljára tizennyolc (!) éve versenyzett” – tájékoztatta a veol.hu-t Mezei Csaba, a Bakony JK oszlopos tagja.

Polcz Anita az elmúlt években Szombathelyen készült, azonban a danvizsgára való felkészítés miatt már egy éve Pápán gyakorol.

„Ebben az évben hozzánk igazolt, az ő képességeit ismerve tőle mindenképpen nagy eredményt vártunk. Anita nem is okozott csalódást: mindkét mérkőzését idő előtt befejezve szerezte meg az F3 (35-39 évesek) kategóriában a pápai judosport 2015. évi első bajnoki címét” – számolt be a sikerről Mezei Csaba.

A Kata magyar bajnokságra az egész országból Pápáról érkezett a legnépesebb csapat, a bakonyaljai várost négy páros képviselte. A dobástechnikák versenyében a dobogó első két fokára pápai sportolók állhattak fel: a Pillér Gábor és Mezei Lajos alkotta formáció a tavalyi bronz után idén aranyéremnek örülhetett.

A földharctechnikák katájában a katame no katában két osztrák, illetve egy-egy cseh és horvát páros mellett két pápai duó indult. Farkas Zoltán és Gajdosi Győző most ismerkedett ezzel a katával, így az ő ötödik helyük mindenképp bizakodásra ad okot. A rutinosnak mondható Mezei Csaba és Mezei Lajos alkotta páros a horvátok mögött a második helyet szerezte meg.

„Nincs időnk túl sokat pihenni, hiszen április 19-én rendezzük meg az utánpótláskorú versenyzők számára kiírt 3. Bakony-kupát, a felnőt judokáink pedig május közepén Horvátországban, a 2. Coratia Kata Openen mérettetik meg tudásukat” – tekintett előre Mezei Csaba.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: Veol.hu)