Az első ifjúsági országos rangsorversenyt – amely egyben válogató is volt a korosztály számára – február első hétvégéjén, az UTE Megyeri úti csarnokában rendezték. A paksiak egy dobogós és három pontszerző helyezésnek örülhettek.




Az Atomerőmű SE judósai közül Kovács Ágoston (66 kg) és Pálszabó Levente (73 kg) elsőéves ifiként jól harcolt, de kettejük közül csak Levente tudott mérkőzést nyerni. A fiatal judósoknak bőven van idejük a fejlődésre, hiszen még két évig az ifjúsági korosztályban versenyeznek.

Davis Darcie Miléna az 57 kilogrammban látványos belső combdobás győzelemmel kezdett, de azt követően kétszer vereséget szenvedett, így végül a hetedik helyen zárt. Jurák Jázmin Kincső a +70 kilogrammosok között a legjobb négy közé jutásért szép leszorítással győzött, azonban a folytatásban ő sem tudott diadalmaskodni, így végül az ötödik helyen végzett.

Tóth Zsombor a 73 kilogrammos súlycsoportban két nagyszerű győzelmével az elődöntőbe jutott, ahol nem sikerült folytatni a sikersorozatot és a bronzmeccsen is kevésen múlt az éremszerzés, végül nem lett meg a dobogó. Czibula Bernát a 90 kilogrammban kezdeti megingását követően folyamatosan kapott erőre és a vigaszágon, illetve a bronzéremért is egy-egy nagyszerű fojtást hajtott végre, ezzel megérdemelten állhatott fel a dobogóra.

Az ifjúsági országos bajnokságot két hét múlva rendezik, addig gőzerővel folyik tovább a munka.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: ASE
)