Mozgalmas hetek várnak a Pécsi VSK judósaira, a klub két versenyzője, Máj Veronika (57 kg) és Takács Sára (63 kg) – Kersics Dávid edzővel – a hétvégén a csehországi Teplicében ifjúsági Európa-kupán vesz részt. De más fontos esemény is lesz a közeljövőben.




Szombaton a veterán judósok Kersics Antal vezetésével Győrbe utaznak, ahol a 25. Hungarian Masters Opent, a nyílt magyar veterán judobajnokságot rendezik. A pécsi indulók közül a tavalyi bajnokságon többen értek el szép eredményeket.

Kenderesi Péter a 100 kilogrammban már folyamatosan felkészítő táborokban vesz részt, és április huszonegyedikén az olaszországi Lignanóban kezdi meg junior Európa-kupa szereplését. Az év végéig szinte minden hétvégéjét versenyzéssel tölti majd, illetve a versenyek után edzőtáborokban folytatja a felkészülést. Péter másodéves juniorként a világranglistán jelenleg a harmincharmadik helyen áll, és a versenyek során szépen gyűjtögeti a pontokat.

A programokról és a versenyzőink esélyeiről, Kersics Antal vezetőedző a következőket mondta: „Nagyon bizakodóak vagyunk versenyzőink szereplését tekintve. Veronika és Sára idén már egyszer indult nemzetközi versenyen, most többet várunk, hiszen a lányokban megvan a lehetőség, ennek ellenére bármi történik, folytatjuk a tervezett felkészülést. Péterre nem szeretnénk terhet rakni. Biztosak vagyunk benne, mindent meg fog tenni azért, hogy minél több mérkőzése legyen, így minél jobb helyezést érjen el. Veterán judósaink a fiatalokat meghazudtoló szorgalommal készülnek a versenyre, ahol régi ellenfelekkel, sportbarátokkal is találkoznak. Ők a jó példái annak, hogy aki egyszer versenyző volt, annak a tatami mindig kihívást jelent, és ha van lehetőség, él is vele, legalább egyszer egy évben. A nemzetközi versenyek mellett április második hétvégéjén még Nagyatádon is lesz regionális esemény, és részt veszünk Babarcszőlősön egy igen nívósnak ígérkező edzőképzésen, ahol a judoszakma frekventált személyiségeit hallgathatjuk, és akikkel most versenyeken kívül tölthetünk együtt szakmailag értékes órákat.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: PVSK)