Az Európai Judo Szövetség által a formagyakorlat-versenyzők számára kiírt sorozat, az EJU Tournament legutóbbi versenyét Olaszországban rendezték. A megmérettetésen az Ősz Regina, Kampel Eszter páros első helyen végzett. A Pápai Médiacentrum beszámolója.




A versenyen tizenhárom ország hetvenhárom párosa szállt harcba a helyezésekért, a pápai színeket ezúttal is két páros képviselte. A Mezei Dorina, Mezei Virág páros a katame-no kata kategóriában, az Ősz Regina, Kampel Eszter duó pedig a junior nage-no kata kategóriában indult.

„A Mezei lányok a horvát bajnokságon szerzett bronzérmük után nagy reményekkel érkeztek Olaszországba, ahol a tizenkilenc párosból ezúttal a középmezőnyben, a tizenegyedik helyen végeztek. Egyesületünk két ifjú versenyzője, Ősz Regina és Kampel Eszter két éve lépett először tatamira kataversenyen, tette ezt úgy, hogy mellette mindketten aktív versenyzők a küzdelmi viadalokon is.



Lányaink tavaly annak ellenére, hogy minden versenyen a dobogón végeztek, sajnos nem volt szerencsések, mindig volt egy páros, aki miatt lecsúsztak a hőn áhított aranyéremről. Úgy tűnik, hogy a rendkívül sok időt igénylő felkészülés után végre beérett a munka gyümölcse. A horvát bajnokságon tizenegy párosból sikerült a legjobbnak lenniük, megszerezve életük első formagyakorlat aranyérmét. A pordenonei versenyen egy korosztállyal feljebb lépve, a juniorok között léptek szőnyegre, ahol már a teljes nage-no kata bemutatása volt a feladat. Eszter és Regina egy luxemburgi és két cseh párost utasított maga mögé, óriási fölénnyel előzve meg őket. Sikerük mérföldkő a magyar kataversenyzésben, hiszen magyar versenyző ilyen szintű versenyen még sosem tudott aranyérmet szerezni” – mondta el Mezei Csaba, szakmai vezető, aki hozzátette, a pápai lányok sikerének nagyban részese a pápai katacsapat régi barátja, Piero Comino hetedik danos judomester, kataszakértő. Az olasz mester mintegy tíz éve segíti a pápai kataversenyzőket, nagyban hozzájárulva a korábbi és jelenlegi sikerekhez is.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Pápai Médiacentrum
Haraszti Gábor írása)