Csaknem másfél hetet töltött Japánban a Kaposvári Sportiskola ifjúsági és junior judósaiból álló kis csapata, egy régi jó ismerős meghívásának köszönhetően.




Március 18-án, hétfőn reggel kelt útra a tizennégy fős csapat, s egy pekingi átszállást követően japán idő szerint kedden hajnalban landolt Tokióban. Innen a híres japán szuperexpresszel, a Sinkanszennel utaztak tovább (ez a vonat a tesztek során ment már 603 kilométer/órás sebességgel is, ehhez képest judósaink csak háromszázzal „andalogtak”) – számolt be róla a KASI közösségi oldala.




Biztonságban megérkeztek a háromszázezres városba, Moriokába, ahol a tüneményes Momo és mosolygós családja vendégszeretetét élvezték.




Momo 2019-ben kaposvári judósokkal


Momo, alias Jakusidzsi Momoko a 2010-es évek végén fél éven át segítette a kaposvári judósok fejlődését, az edzők és a fiatalok egyaránt rengeteget tanulhattak tőle a hamisítatlan klasszikus japán judóról. sss Momo nem felejtette el az „övéit”, tőle érkezett a meghívás, így nyílt lehetőség erre az utazásra.




A kaposvári judósok jó néhány edzésen részt vehettek Japánban, s az emlékezetes utazásról – amely március 29-én ért véget – alighanem még sokat hallunk majd tőlük.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: KASI)