Terely Mihály edző tanítványai három bronzéremmel tértek haza, és másik két sportoló a nyolcaddöntőig jutott el, a Bákóban rendezett U14-es és U16-os korosztályos egyéni bajnokságon. A Szatmári Friss Újság beszámolója.




Nagyon erős és népes mezőnyben szereztek érmeket a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub judokái a Bákóban rendezett U14-es és U16-os korosztályos egyéni bajnokságon. Terely Mihály edző tanítványai három bronzéremmel tértek haza, és másik két sportoló a nyolcaddöntőig jutott el.

Az U14-es korosztály 36 kilogrammos súlycsoportjában Thiruvadi Alesszia ötből négy meccset nyert, és ezzel a harmadik helyen zárt. A fiatal szatmári sportoló a második körben kapott ki egy hosszabbításos, ötperces meccsen, amit végül egy intéssel vesztett el, így vigaszágon jutott el a bronzmérkőzésig, amit meg is nyert. A tavalyi bajnok Maya Dihenes nem tudta megvédeni címét, és az 57 kilogrammos súlycsoportban bronzérmet szerzett.

Az U16-os súlycsoportban a korosztályos válogatott György Bettina (70 kg) a döntőbe jutásért kapott ki, majd a bronzmérkőzést megnyerte és a harmadik helyen zárt. A következő hetekben a szatmárnémeti Rákóczi Ferenc Általános Iskola nyolcadik osztályos diákja a képességvizsgára fog koncentrálni, azután visszatérhet majd Kolozsvárra, hogy csatlakozzon a válogatott keret edzéseihez.

Erin Oros (48 kg) és Turóczi Roland (60 kg) végül a hetedik helyen zárt, az utóbbi sportoló negyvenhat fős mezőnyben jutott a legjobb nyolc közé.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Szatmári Friss Újság)