A barcsi sportolók és szakosztályok megkezdték a tavaszi versenyszezont, egymást érik a megmérettetések. A hétvégén, Barcson a régió judo sportegyesületei találkoztak, ez volt a szezonnyitó. A Barcsmédia beszámolója.




Honfi Zsolt, a házigazda Barcsi Judo Sportegyesület elnöke tájékoztatta a Barcsmédia szerkesztőségét a március huszonharmadikai esemény részleteiről. Amint fogalmazott: húsz egyesület kétszázhetvenhat versenyzője vett részt a barcsi régiós judoversenyen, a dél-dunántúli régió, Baranya, Somogy, Zala klubjai, de volt egy-két szekszárdi, székesfehérvári és budapesti nevező is.

Barcs negyvenhat fővel indult és negyvennyolc helyezést szerzett, annak köszönhetően, hogy voltak, akik saját korcsoportjuk mellett a következő csoportban, egy korosztállyal feljebb is versenyeztek. A felnőtt korosztály kivételével az összes többi korosztály számára kiírták a versenyt. Honfi Zsolt elmondta, hogy az induló barcsiak valamennyien dobogós helyezést értek el.

A barcsi régiós judoverseny csaknem két évtizedes múlttal rendelkezik, ez a régió négy versenyéből az első. Hagyományosan itt köszöntik az előző év eredményei alapján a régiós vezetők a klubok legeredményesebb versenyzőit. Barcsról Tóth Sára vehette át a díjat, aki a város Sportdíját is kapta ez év elején. Az is hagyomány, hogy délelőtt a kicsiket szólítják játékos vetélkedőre, a tíz év alattiakat, akik még hivatalosan nem versenyezhetnek. Itt is népes volt a tábor, hetven gyermek állt tatamira.

Ismét sikerült a régióban egy jó színvonalú versenyt rendeznie a barcsi egyesületnek. Ehhez kellett egy segítő szülői csapat, amely pénteken már megkezdte a pakolást, takarítást, tatamifertőtlenítést, teremberendezést, majd szombaton egész nap a lebonyolításban segített, a verseny után pedig újra végigcsinálta a tatamifertőtlenítést, pakolást. A megfelelő létszámú, nagyon aktív, segítő gárdának az egyesület vezetése is köszönetet mondott, hisz az ő érdemük is, hogy zökkenőmentesen, pörgősen zajlott le a nap.


Aranyérmes:
Bogsán Bianka, Bognár Bence, Matanguihan Márk, Molnár Hanna, Szári Attila, Varga-Véber Zoé, Stróbel Márkó, Issa Bateel, Tóth Júlia, Hegedűs Odett, Tóth Botond, Grosics Gabriella, Gelencsér Róbert, Tárnoki András, Maráz Nándor, Szedeli Bíborka, Losteiner Péter, Szemere Csongor
Ezüstérmes: Farkashegyi Máté, Kővári Botond, Maráz Dorina, Tengerdi Bálint, Werkman Zalán, Dibusz Marcell, Varga Anna, Lovrencsics Bende, Borondics Barna, Kelemen Áron, Bedő Sámuel, Saár Kiara
Bronzérmes: Gelencsér Babett, Maráz Dorina, Óvári Milán, Stróbel Erik, Tengerdi Levente, Kalmár Róza, Horváth Nándor, Remete Dávid, Vukman Ádám, Kövesi Hanna, Virth Milán, Kertész Patrik, Szakács Zétény, Nagy Bella, Takács Erik
Negyedik helyezett: Radák András
Ötödik helyezett: Czár Gréta


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Barcsmédia)