A somogyi városban rendezte a Dél-dunántúli Regionális Judo Szövetség és a Barcsi Judo Klub az idei első nyílt regionális rangsorversenyt.



Ezen a versenyen a tíz évnél fiatalabb, diák D-korosztályos judokák is részt vehettek, velük együtt huszonnyolc PVSK-judós lépett tatamira Barcson.

Hagyományosan, ezen a versenyen adták át azt a kupát, amit az előző év legeredményesebb diákversenyzője kap meg, a 2023-as évi eredményei alapján a PVSK versenyzői közül Radvánszky Júlia vehette át ezt a díjat.

A pécsiek közül a legkisebbek négy arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet szereztek, az idősebb korosztály szintén szép eredményekkel tért haza, öt első, négy második, és öt harmadik helyezést értek el a Pécsi VSK versenyzői.

„Büszkék vagyunk Radvánszky Julcsira, aki a tavalyi elért eredményei alapján a legeredményesebb diák versenyzőnk volt, természetesen voltak mások is, akik szép eredményeket értek el, de az ő sikerei indokolták a döntést – fogalmazott Kersics Antal szakmai vezető. – A verseny mindenkinek nagy izgalmakkal jár. Főleg azoknak a tíz év alatti ifjú judokáknak, aki még csak most szokják a versenyek hangulatát. Küzdelmeik az úgynevezett sárga pólós programon belüli bírói irányítással zajlanak. Ahogy nekik, így a szülőknek is szokni kell azt a környezetet, amit egy verseny jelent. Diák versenyzőinkre az év folyamán még nagyon sok erőpróba vár. Diákolimpiák, országos bajnokságok, rangsorversenyek és más meghívásos események is. A regionális versenyek képet mutatnak arról, hol tartanak a felkészülésben, mind technikailag, mind erőnlétben, kellenek azok a megmérettetések, amiket egy ilyen regionális viadal nyújthat. Még a mérkőzések után átbeszéljük a tatamin történteket és azt, hogy mi az, amit edzésen gyakorolni kell. Minden verseny egy újabb megmérettetés és lehetőség az éremszerzésre, de arra mindenképp, hogy versenyzőinket tűzben tartsuk, hogy lássák, érezzék munkájuk eredményét. A hibákból lehet a legjobban tanulni, hiszen mindenki győzni akar.”


Aranyérmes:
Radvánszky Júlia (diák A), Nagy-Ilonczai Natália (diák A), Sólyomvári Kolos (diák B), Köbli Miklós (diák B), Szentpéteri Emese (diák B), Tóth Bence (diák D), Fogarasi Csaba Attila (diák D), Horváth Ákos (diák D), Papp Dávid Márk (diák D)
Ezüstérmes: Szentpéteri Flóra (serdülő), Gruber Péter (diák A), Csoport Csongor (diák A), Lakatos Bende Levente (diák C), Kelemen Barnabás (diák D), Kereszti Márk (diák D), Goyák Gergő (diák D), Radvánszky Sámuel (diák D), Baráth Máté (diák D)
Bronzérmes: Badó Kenéz (serdülő), Kelemen Antónia (diák A), Balogh Barnabás (diák B), Surján Balázs (diák B), Kovács Milán (diák C), Balogh Dávid (diák D), Papp József (diák D), Németi Áron (diák D), Ponoczky Arnold (diák D)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: PVSK)