A horvát Marina Draskovic egy hihetetlenül pozitív judoprojektet vezet, amely úttörő szellemet, szorgalmat és jövőbelátó vezetést mutat. Egy nő, aki nagyot álmodik, és feszegeti a határokat a judoközösségen belül, különösen a speciális igényekkel és az adaptált judóval végzett munkája révén. Az Európai Judo Szövetség (EJU) kisfilmje.



A Judo Club Fuji edzője és az EJU adaptált judo projektmenedzsere, Marina évek óta arra törekszik, hogy befogadást teremtsen a judóban, és nagy figyelmet kapott, amikor a 2008-as olimpiai bajnok, a japán Isii Szatosi – aki Horvátország lakosává vált – támogatást adott ehhez. Ezzel az ajánlattal a klub és a projekt a média figyelmét is felkeltette.

Már az EJU csapat tagjaként ünnepelhettük Marina munkáját, hiszen az adaptált judo is bemutatkozott a poreci EJU Judo Fesztiválon, de a sportágon kívül is elismerésben részesült, amikor megkapta az ISCA-díjat a „Példaképek az egészségben a társadalomért” kategóriában. Az ISCA-díj a „Változáshozók tisztelete, egészséges jövő építése” címet viseli, és Marina éppen ezt teszi. Kano Dzsigoro megállapította, hogy az önfejlesztés végső soron egy jobb társadalom formálásához fog hozzájárulni, és a sport mindenki számára elérhetővé tételével ez a változás el is indult.



Vannak ünnepeltjeink is ezen a napon: ma hatvanöt esztendős Petrányi Imre, a Budapesti Regionális Judo Szövetség elnöke, az UTE szakosztályának vezetője, ma ötven a junior válogatott szövetségi edzője, a Mogyi-Bajai Judo Club vezetőedzője, Radics Attila, ma harminckilenc a junior magyar bajnok Jánoki László, ma huszonnyolc a felnőtt magyar bajnok Kordély Péter, és ma huszonhét az ifjúsági magyar bajnoki ezüstérmes Gábor Ádám. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: EJU
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)