A hódmezővásárhelyi városházán adták át a Jó tanuló, jó sportoló díjakat és ismerték el a település legjobb felnőtt versenyzőit. Az ünnepségen judósokat is díjaztak. A Hódpress beszámolója.




Hatvan vásárhelyi diák kapta meg a városházán rendezett ünnepségen a jó tanuló, jó sportoló elismerést. Ez alkalommal adták át az év sportolói és az év edzője, testnevelője, női és férfi csapata kitüntető címét is.

„Megfontolandó az a mondás, hogy itt is a részvétel a fontos, mindenki, aki versenyez, sportol, akár amatőr, akár profi szinten, akár a saját egészsége érdekében, akár közösségépítő céllal, akár a nemzetét képviseli nemzetközi versenyen, az jó helyen van és értelmes időtöltést folytat „– mondta a városházán rendezett ünnepségen Márki-Zay Péter polgármester, aki hozzátette a város évről évre elismeri a kiemelkedő sporteredményeket. A fiatalok körében pedig a jó tanuló sportolóit.

„Az iskola és a sport is megadja nektek a figyelmet, a fegyelmet és az értékeket” – szólt a sportolókhoz az ünnepség díszvendége, Marko Krivokapics, kézilabdázó, EHF kupagyőztes, Magyar bajnok és Magyar Kupagyőztes. a Pick Szeged másodedzője, aki sok szerencsét kívánt mindenkinek.

A Jó tanuló, jó sportoló díjat minden évben az a vásárhelyi általános vagy középiskolás diák kapja, aki hódmezővásárhelyi bejelentett lakóhellyel rendelkezik, vagy hódmezővásárhelyi székhelyű sportegyesületben igazolt sportoló, továbbá a díj odaítélését megelőző tanév végén, vagy a tárgyévi tanév félévének végén általános iskolában legalább jeles (4,5) középiskolában legalább jó (4,0) átlagú tanulmányi eredményt ért el, és területi, országos vagy nemzetközi sportversenyen kiemelkedően szerepelt. A díjakat három kategóriában: alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás (ezeken belül fiú és lány kategóriában) osztották ki és mindegyik kategóriában hat-hat tanuló részesülhet a díjban.

A díjazottak között volt a Hód Judo SE négy fiatal sportolója is. Hangyási Zengő Eszter (felső tagozatos lányok) és Pallai Dóra (középiskolás lányok) a Jó tanuló, jó sportoló díjat vehette át, Varga Szabolcs Dominik az Év férfi sportolója kategóriában, Kőhegyi Fanni Napsugár pedig az Év utánpótlás korú lány sportolók között lett harmadik helyezett.

A vásárhelyi judósok edzői: Dr. Hangyási Dávid Botond, Pfeffer Árpád, Ocsák Zoltán és Török Zoltán.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Hódpress
Korom András írása)