A Városháza dísztermében gyűltek össze a kaposvári bajnokok és edzőik, a magyar bajnok és nemzetközi helyezett kaposvári sportolókat köszöntötték. A Kaposvár Most beszámolója.




A tavaly magyar bajnok és nemzetközi helyezett kaposvári sportolókat méltatva Szita Károly rámutatott: egy nemzet életében rendre kimutathatóak olyan korszakok, amelyekre az utókor könnyen találhat egy-egy jellemző címkét. Nincs ez másképp egy város, így Kaposvár életében sem. „Az elmúlt egy évtized – a nehézségeivel együtt is – a vármegyeszékhely közösségének legsikeresebb és legeredményesebb időszaka volt a Trianont követő száz esztendőt tekintve. A Németh István Program beruházásainak köszönhetően megújult a város, és ennek egyik legnagyobb nyertese a helyi sportélet volt” – mondta Szita Károly.




Új uszoda, aréna, több, korszerűsített edzőcsarnok és megújult atlétikapálya áll rendelkezésére a profiknak, de a szabadidőben mozogni vágyókra éppúgy gondolt a városvezetés. Grundokat, kondiparkokat, futóköröket építettek, hogy a kiérdemelt Nemzeti Sportváros cím mögött valóban egy sportos és egészséges közösség legyen. „A megteremtett lehetőség mellett kellenek azok, akik szívvel, lélekkel és kitartással, küzdelemmel töltik meg medencéinket, küzdőtereinket és pályáinkat. Vagyis kellenek önök, akik hírét viszik városunknak, s akik eredményeikkel nemcsak azt érik el, hogy joggal lehetünk büszkék, hanem azt is, hogy Kaposvár jó pozícióban legyen a hazai nagy sportesemények, sportversenyek megrendezésében vívott küzdelemben” – fogalmazott a város első embere.




A 2023-as esztendőt emlékezetessé tette, hogy több rangos hazai és nemzetközi versenynek adott otthont a város, és számos sportoló ért el kiemelkedő eredményeket országos bajnokságokon, Európa-bajnokságon vagy épp világbajnokságon, illetve a Kaposvár Arénában röplabdás bajnoki címet is ünnepelhettek a szurkolók.

Elismerés illeti Szerafin Zsófiát, az Év sportolóját a női kategóriában és edzőjét; Naji Dávid judoversenyzőt, a Kaposvári Judo Klub sportolóját, aki férfi kategóriában nyerte el az Év Sportolója kitüntető címet, továbbá csapat kategóriában a FINO kaposvári röplabda sportegyesület felnőtt férfi csapatát, amelynek tagjait Bögöly Gábor csapatkapitány képviselt az eseményen, illetve edzőjüket, Slobodan Prakjacsicsot.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Kaposvár Most
Fotó: Benke Róbert)