Az idén is megtartotta hagyományos ünnepi gáláját a DSI Debrecen, az eseményen az év legjobbjait díjazták az egyesület vezetői a Főnix Arénában. A Haon beszámolója.




A nagyszabású ünnepségen több százan vettek részt. Az esemény felkonferálása után Papp László, Debrecen polgármestere szólt elsőként a megjelent sportolókhoz, edzőkhöz, sportvezetőkhöz és érdeklődőkhöz. A város első embere először annak adott, hogy a rendezvény több egy egyszerű díjátadó gálánál, hiszen ez Debrecen ünnepe is. Papp László azt is hangsúlyozta, hogy ami Debrecenben történik, az hatással van az egész nemzetre. „A Debreceni Sportiskola több évtizedes története során megszámlálhatatlan tehetséggel örvendeztette meg a magyar sportot, számos olyan hazai és nemzetközi eredménnyel együtt, amelyek büszkeséggel töltik el a várost, és az ország sportszerető polgárait” – mondta a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy a cívisvárost manapság az ország másik fővárosaként is emlegetik, a helyi sportéletnek pedig hatalmas jelentősége van.

„A vidéki Magyarországot tekintve ma Debrecenben áll rendelkezésre a legtöbb és a legmodernebb feltételeknek megfelelő sportinfrastruktúra. Lassan nincs is olyan sportág, amely ne lenne itt elérhető a gyermekek számára. Nemcsak intézményekben, sporthelyszínekben bővelkedünk, hanem kiváló és elhivatott sportolókban, oktatókban és edzőkben” – fogalmazott.

Papp László megköszönte, hogy a trénerek nap mint nap lelkesen azon fáradoznak, hogy a sportolók komoly teljesítményt tegyenek le az asztalra. „A szakemberek azon vannak, hogy megszerettessék a sportot, népszerűsítsék a mozgást és az egészséges életmódot. Megtapasztalhatóvá teszik, hogy milyen az, ha valaki egy igazi közösség büszke tagjának mondhatja magát. Hazaszerető, lokálpatrióta és sportszerető emberként az önkormányzattal azért dolgozunk, hogy bármely sportág képviselője a lehető legjobb körülmények között készüljön” – hangsúlyozta.

A polgármester végül arról beszélt, hogy a DSI-nél a jó eredményekből nincs hiány, és a közösségben rendkívül sok példakép van, akik a hozzáállásukkal, elhivatottságukkal példát mutatnak, és inspirálnak másokat a hétköznapokban. Nekik köszönhetően világszerte, a legtávolibbnak tűnő helyeken is loboghat a magyar zászló, valamint felcsendülhet a Himnusz, és kívánja, hogy mindenki megvalósítsa célját és elérje álmát.

Beszédében Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, nagy büszkeséggel tölti el őket, hogy évről évre újabb eredményekről és sikerekről tudnak beszámolni. A tavaly hatvanadik születésnapját ünneplő, régi nevén Debreceni Sportiskola négy sportággal, atlétikával, kézilabdával, tornával és úszással indult útjára, és ma már tizenhat szakosztállyal, több mint ezerkétszáz igazolt versenyzővel rendelkezik.

„Az elmúlt évek, évtizedek egyesületi fejlődése során mindig szem előtt tartottuk a hosszú távú működést, a városi és országos sportstratégiához való igazodást, a létesítményi, személyi és pénzügyi lehetőségeket. Tavaly is új csoporttal, a breaktánc és az extrém sportokat tömörítő szakosztállyal bővült a palettánk, és bízunk benne, hogy a folyamatosan növekvő utánpótlás-bázis mellett, hamarosan ezekben a sportágakban is debreceni sikereknek örvendhetünk. A fejlődések mellett filozófiánk ugyanakkor változatlan, olyan sportembereket és embereket nevelünk és képzünk, akik felnőtt korban, hazai és nemzetközi színvonalú eredmények elérésére lesznek képesek, ugyanakkor a sportpályán kívül is meg tudjuk állni a helyüket. Nálunk nemcsak az a kérdés, hogy mi leszel, ha nagy leszel, hanem, hogy ki leszel, ha nagy leszel” – tette hozzá Becsky András.




A beszédeket követően a szakosztályok legjobbjait, valamint a Jó tanuló, jó sportoló címet kiérdemlőket díjazták, akik Papp Lászlótól, Becsky Andrástól és Makray Balázstól vehették át az elismeréseket. Az év sportolójának – ahogyan 2021-ben és 2022-ben is – Kozák Lucát választották meg, trénere, Suba László az év edzője lett az egyéni sportágak tekintetében. Az Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó azonban személyesen nem tudott jelen lenni, ugyanis jelenleg Franciaországban versenyez. Az életműdíjat Emődi Tünde kapta meg, aki több évtizede edzősködik a DSI női kézilabda szakosztályánál.

A gála díjazottjai között volt a judoszakosztály legjobbja, Fedora Ferenc, edzői: Nagy István és Raus Tamás, valamint a Jó tanuló-jó sportoló címet elnyerő Raus Kíra Emma.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Haon
Tóth Huba Elemér írása
Fotó: Kiss Annamária)