A barcsi Sportbál keretein belül értékelték Barcs Város különböző sportszakosztályainak legjobbjait és azok edzőit, emellett az Önkormányzat Oktatási, Művelődési és Sport Bizottságának különdíját is átadták. Sportolók, edzők és támogatóik együtt ünnepeltek. A BarcsMédia beszámolója.




Az eseményt Barcs Város polgármestere nyitotta meg, aki köszöntötte a sportolókat, és elmondta, hogy a város sportolói továbbra is számíthatnak az önkormányzat támogatására. A városvezető hozzátette, hogy 2024. februárjában a Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola sportcsarnokárnak felújítására vonatkozó közbeszerzési pályázat lezárul, így hamarosan elkezdődhet a munka, és a város saját sportcsarnokaként kezelheti majd a létesítményt.

Horváth Gábor sportreferens külön kiemelte a szülők áldozatos munkáját és szponzorok, támogatók segítségét, akik nélkül nem születhettek volna ilyen szép eredmények. A sportreferens ünnepi beszédében többek között kiemelte a Barcsi Judo Sportegyesület munkáját, amelyben magas színvonalú regionális évadnyitó rendezvényt hoztak létre, szülői támogatással. Az est folyamán a Vénusz Mazsorett Csoport előadását tekinthették meg a bál résztvevői, a díjátadó ünnepség után kezdetét vette a sportbál, ahol hajnalig ropták a spotrolók és vendégeik.

A Barcsi Judo Sportegyesületből díjat vehetett át Tóth Sára és edzői, Janecsek László és Bonevácz Bianka.




Két szlovéniai nemzetközi versenyen szerepeltek már ebben az évben a barcsi judokák. Januárban Muraszombaton, az elmúlt hétvégén, Lendván jártak. A Muravidék két legismertebb városába felkészülési verseny csalta a város sportolóit. Janecsek László, vezetőedző megkeresésünkre elmondta, azért ez a külföldi orientáció, mert az utánpótlás korúaknak is szükségük van versenytapasztalatra ahhoz, hogy majd az itthoni megmérettetéseken jól szerepeljenek. Márpedig, indulnak az országos bajnokságok, amelyeken ifjúsági kategóriában is jelen lesznek a Barcsi Judo Sportegyesület növendékei. Ehhez kapcsolódóan, a héten, szerdán már közös edzést tartanak a régiós klubok, a küzdelmi keretedzés helyszínét Kaposvár adja, a bajnokság pedig Szegeden lesz, szombaton.

A lendvai judoversenyre hét fővel utazott az egyesület, az U12-es és U14-es korcsoportban várták a nemzetközi tornára a nevezőket.


Aranyérmes:
Szári Attila (U12, 38 kg), Molnár Hanna (U12, 30 kg), Tóth Sára (U12, +57 kg)
Ezüstérmes: Maráz Dorina (U14, +63 kg), Varga-Véber Zoé (U12, 36 kg)
Bronzérmes: Paksicza Péter (U12, 42 kg), Bogdán Bianka (U12, 36 kg)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: BarcsMédia)