Február első szombatján Budapesten rendezték meg az ifjúsági országos rangsorversenyt, amelyen ötvennégy klub kétszáztizenegy judósa lépett tatamira. A Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői érmekkel tértek haza.




Buza Péter (balról), Petrovszki Márk, Botos Lujza, Gyáni János edző,
Kertész Lívia és Jónás Zalán


A női 70 kilogrammban először képviselte egyesületét Botos Lujza, aki új súlycsoportban állt tatamira. Lujza határozott és technikás judóval, ippon értékű dobás- és karfeszítés-technikákkal múlta felül ellenfeleit. Három győztes és egy vesztes mérkőzéssel az egyesület új reménysége végül ezüstéremmel zárta a versenynapot.

A férfi +90 kilogrammban Petrovszki Márk lépett tatamira. A fiatal reménység rutinosan versenyzett, két bravúros ippongyőzelemmel küzdötte le vetélytársait, majd figyelmetlensége miatt alulmaradt, így a nap végén bronzérem került a nyakába.

Polina Ocskur szintén új súlykategóriában, a 63 kilogrammban mérte fel magát az idősebbek között. A versenyen egy győztes mérkőzést követően győzött a rutin, így végül helyezetlenül zárt.

A Békés Megyei Kano Judo SE gyomaendrődi testvéregyesülete, a Bushido Judo SE is eredményesnek bizonyult. A férfi 46 kilogrammban Buza Péter két ippon értékű győzelemmel a döntőbe kvalifikálta magát, az aranyéremért folytatott küzdelem során hibázott, így végül ezüstéremmel tért haza. A női +70 kilogrammban Kertész Lívia ugyancsak két ippongyőzelmet követően került döntőbe, ahol riválisával küzdött meg, végül ezüstérem került a nyakába. A férfi 66 kilogrammban Jónás Zalán szép versenyzéssel és egy győzelemmel, végül helyezetlenül zárt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Békés Megyei Kano JSE)