Megtelt a Csíki Mozi sportolókkal, edzőkkel és sportbarátokkal, Csíkszereda városvezetése díjazta a 2023-as esztendő legjobb sportolóit, csapatait és edzőit. A Székely Sport beszámolója.




Az év férfi sportolója díjazás, balról a második a judós Szőcs Elemér


Hiánypótló rendezvényként szervezte meg három évvel ezelőtt Csíkszereda önkormányzata Az év sportolója elnevezésű sportgálát, amelyen a megyeszékhely legjobb egyéni sportolói és legjobb csapatai, illetve az őket felkészítő edzők részesülnek díjakban. Többek között azért, mert a Hargita Megyei Sportigazgatóság által évtizedeken át tartott megyei sportgálák Csíki András igazgató nyugdíjba vonulása után elmaradtak, az utolsót 2018. decemberében rendezték.

A sportgála elején Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere mondott ünnepi beszédet, a végén pedig Sógor Enikő alpolgármester köszönte meg mindenkinek a gála létrejöttében tett munkát, önzetlen segítséget. A díjak átadása közben sporttáncosok, akrobatikus tornászok szórakoztatták a közönséget. A legnagyobb tapsot a női labdarúgók kapták, a csapatsportokban az ifik és a felnőttek között is ők végeztek az élen.

A díjazottak között volt több judós is, az év férfi sportolója szavazáson harmadik lett Szőcs Elemér, szavazatot kapott Radvánszky Szilárd is, az év utánpótlás női sportolói között harmadik lett Lajos Orsolya, a fiúknál második helyen zárt Ladó Ákos, harmadik lett Mihály Hunor, szavazatot kapott Balázs Hunor és Kóka Krisztián, az év edzői között Albu Botond lett második, az év utánpótlás edzői között szavazatot kapott Sinka Szabolcs, s különdíjat vehetett át Becze Boróka.

A teljes cikket a Székely Sport oldalán olvashatják: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Székely Sport
Dobos László írása
Fotó: Borbély Fanni)