Diákolimpiát nyerő sportolókkal telt meg a debreceni Vármegyeháza díszterme, több mint száz fő kapott kapott vastapsot az elért eredményekért. A Haon beszámolója.




Az egyik judós díjazott, Fedora Ferenc az elismeréssel


A Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület újra megrendezte hagyományos díjátadó ünnepségét, az eseményen a 2022/23-as tanév legeredményesebb Hajdú-Bihar vármegyei köznevelési intézményeit, testnevelőit díjazták, valamint elismerést vehettek át a diákolimpiai bajnokok és felkészítőik.

Az ünnepség elején a jelenlévők egyperces néma csenddel emlékeztek meg a december nyolcadikán elhunyt Németi Tiborról, aki korábban a „Magyarország legeredményesebb általános iskolai testnevelő tanára” elismerésben részesült, valamint a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete aranyérem kitüntetéssel is díjazta. A jelenlévőket Szekeres Antal, Debrecen címzetes jegyzője köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy körülbelül négy évtizede a Tóth Árpád Gimnáziummal az országos diákolimpia döntőjében szerepelt. Kiemelte, hogy a kimagasló eredményt csak szorgos munkával és kitartással lehet elérni.

„Nagyszerű kitűnni a legjobbak között. Köszönöm az iskoláknak, felkészítőknek, szülőknek, gyerekeknek, hogy ilyen szép eredményeket értek el Hajdú-Bihar vármegye képviseletében” – hangoztatta. Elhangzott az is, hogy csaknem kétszáz versenyszámban álltak a diákolimpia dobogójára debreceni tanulók. Szekeres Antal azt is kiemelte, hogy a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a nemzetközi és világesemények mellett egyre több diákolimpiai versenye kerül sor Debrecenben. Ahogyan 2023-ban, úgy az idén is több megmérettetés lesz a cívisvárosban.

Bóka Loránd, a Magyar Diáksport Szövetség Észak-alföldi régióvezetője megemlítette,örömteli számára, hogy évről évre látja a gyermekeket fejlődni, és kijelentette, Hajdú-Bihar vármegyében is rengeteg tehetséges sportoló van. „Nagyon sok testnevelő aktív, akik időt és energiát nem spórolva dolgoznak azért, hogy a gyerekek fejlődjenek. A Magyar Diáksport Szövetség minden évben százötven-kétszázezer fiatalt mozgat meg a diákolimpia rendszerében, köszönöm mindenkinek a befektetett munkát” – mondta Bóka Loránd.

Ezt követően az iskolások előadással színesítették a programot, majd hetvenöt diákolimpiai bajnoknak, valamint huszonöt felkészítőnek adtak át oklevelet és kupát idei teljesítményükért, köztük voltak a judósok is: Süveges Fanni (Debreceni Hunyadi János Általános Iskola), Fedora Ferenc (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája) és Boros Kincső Panna (Téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és AMI), valamint felkészítőik, Nagy István és Raus Tamás.

A teljes beszámoló elolvasható a Haon oldalán: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Haon
Tóth Huba Elemér írása
Fotó: Molnár Péter)