A Budaörsi Sport Club decemberi évzáró ünnepségén ez alkalommal is kiosztották a BSC év legjobbjainak járó Regényi János-díjakat is. Mind a hét szakosztály, a 2023-as évben kiemelkedően teljesítő versenyzőjét jelölhette utánpótlás, illetve felnőtt kategóriában. A Budaörsi Infó beszámolója.




Az eseményen jelen volt Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármesterre, Regényi Katalin, a Budaörsi Sport Club néhai elnökének lánya, valamint a sportszakmai partnerek képviseletében Gál Csaba, az NSÜ Zrt. főosztályvezetője és Virág Lajos, a SOSZ ügyvezető igazgatója is.

Somlyó Gergely, a BSC elnöke évértékelőjében elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy bekerültek a kiemelt vidéki sportegyesületek közé, továbbra is az a cél, hogy ezt megőrizzék. A Budaörsi Sport Club 2024-es tervei között szerepel, a párizsi olimpiára szóló négy kvótaesély maximális elősegítése (asztalitenisz: Madarász Dóra, Póta Georgina, tenisz: Udvardy Panna, judo: Ungvári Attila) illetve a centenáriumi év megünneplése. A nyári ünnepség mellett, film és könyv is készül majd, amely méltó emléket állít a város legpatinásabb sportegyesületének.

Sportsikerekben gazdag volt az év vége is. A judoszakosztály két versenyzője a Ludovika Arénában képviselte a BSC-t az idei MEFOB-on, Ferencz Virág (profi 63 kg) bronzéremmel, Kovács Bence (profi 90 kg) pedig ötödik helyezéssel zárta a versenyt. December elején következett a harmadosztályú felnőtt és a diák C-korcsoportos magyar bajnokság, amit két arany- (Garamvölgyi Nóra, 78 kg, Kovács Bence, 100 kg), egy ezüst- (Pintér-Koltai Nátán, 42 kg), két bronzérem (Kelemen Panna, 40 kg, Kovács Bence, 81 kg), valamit egy ötödik (Dohány Luca, 33 kg) és egy hetedik (Raisz Csenge, +45 kg) helyezéssel zártak a budaörsi versenyzők.




A kaposvári felnőtt országos csapatbajnokságon pedig első helyezést ért el a másodosztályban a Ferencz Virág, Drabik Zsófia, Vass Eszter, Büki Péter, Ohát Zalán, Kovács Bence, Ömböli Renátó alkotta Budaörs-csapat.

A teljes beszámoló elolvasható a Budaörsi Infó oldalán: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Budaörsi Infó)