Évértékelésre gyűltek össze a Barcsi Judo Sportegyesület tagjai az Arany János Általános Iskola aulájában. A judósok és a szülők teljesen megtöltötték a termet.




Honfi Zsolt, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, külön köszöntötte Horváth Editet, az Arany János Iskola intézményvezetőjét, Benczéné Németh Bernadettet, a Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola vezetőjét és Horváth Gábor sportreferenst. Tálosi György részletes tájékoztatást adott az egyesület elmúlt évi életéről, kiemelve a támogatókat: Barcs Város Önkormányzata, Koós Csaba polgármester, Tárnoki Attila, Sziget-Melor Kft. ügyvezető igazgató, dr. Tóth László, Magyar és Európai Judo Szövetség elnök, Rideg Gábor, Dráva Coop Zrt. termelési igazgató, Palaczki Gábor, Dunaker Kft. ügyvezető igazgató. Külön megköszönte a szülők támogatását, hogy lehetővé tették gyermekük sportolását.




Janecsek László vezetőedző a szakmai munkáról adott tájékoztatót. 2023-ban tizenhét versenyen vettek részt, száztizenöt érmes helyezést értek el. Összesen negyvennégy fő próbálta ki magát valamilyen versenyen. Országos diákolimpián Maráz Dorina, Vánczel Eliz és Maráz Nándor második helyen, Tóth Sára harmadik helyen végzett, Magyar Kupán Matanguihan Márk bronzérmes lett, a magyar bajnokságon két harmadik helyet szereztek, Tóth Sára (diák C) és Honfi Zsolt (veterán) révén. Bonevácz Bianka a felnőtt kategóriában szerzett értékes hetedik helyet. A Nage-no kid judo kata országos bajnokságon a Farkashegyi Máté, Tengerdi Levente páros ezüstérmet szerzett, a Molnár Hanna, Paksicza Péter duó pedig hatodik lett. A szakember az eredmények mellett a jövő évi verseny átszervezésről is adott tájékoztatást.




Elismerésben részesítették a legeredményesebb versenyzőket, Maráz Dorina, Vánczel Eliz, Szakács Zétény, Maráz Nándor és Bonevácz Bianka vehetett át jutalmat, különdíjat kapott Molnár Hanna, Matanguihan Márk, Bogdán Tamás, Bogdán Bianka és Szári Attila. Az egyesület valamennyi tagja oklevelet és ajándékcsomagot kapott az egyesület vezetőitől.

Horváth Gábor méltatta a jelenlévő alapító tag, Bonevácz Emil munkáját, a szülők támogató hozzáállását. Kiemelte: a legjobb hosszútávú befektetés a gyermekek sportolása. Megköszönte a vezetőknek az egyesület működéséért kifejtett szerteágazó tevékenységét. Boldog ünnepeket és eredményes újévet kívánt a judocsaládnak.

Az ünnepi esemény vidám színfoltja volt, amikor Honfi Zsolt egyesületi elnök bemutatta a „most született” edzőpartnert, egy judo edzőbábut. Névadó ünnepség a későbbiekben lesz...


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Barcsi Judo SE
Horváth Gábor írása)